Apie 2 valandą nakties Klaipėdos kelių policijos tarnybos pareigūnai vykdė reidą Taikos prospekto, Naikupės ir Debreceno gatvių sankryžoje. Reidas vyko ramiai, mašinų buvo nedaug, visi vairuotojai buvo tvarkingi ir blaivūs.

Tačiau pro reido vietą važiavęs automobilio „Audi A4vairuotojas nepakluso policijos pareigūno mostui sustoti ir padidinęs greitį nurūko Taikos prospektu. Pareigūnai ėmė vytis.

Netoliese, prie Naujojo turgaus, automobilio ekipažas „sudalyvavo“ brangioje fotosesijoje - greitį užfiksavo stacionarus greičio matuoklis (koks greitis paaiškės po kelių dienų).

Vadinamame Žardės žiede „Audi A4“ vairuotojas pasuko Statybininkų prospektu Minijos gatvės link. Šią sankryžą kirto skersai, degant raudonam šviesoforo signalui. Praskriejęs pro techninės pagalbos kontorą ir pro kelias degalines, automobilio vairuotojas nesuvaldė posūkyje, nuvažiavo nuo kelio, kliudė stulpelį ir sudužo ant bėgių, priešais geležinkelio pervažą. Tuo metu jau veikė semaforo signalas, perspėjantis, kad atvažiuoja traukinys.

Iš automobilio iššoko keturi asmenys. Trys vaikinai ir mergina. Vienas elgėsi itin įžūliai, rėkdamas, kad vairavo ne jis (stacionaraus greičio matuoklio nuotrauka parodys, kas vairavo). Jis bandė trenkti pareigūnei į veidą, plūdo ją. Jaunam vyrui pareigūnai antrankiais už nugaros surakino rankas, tačiau jis iš abiejų kumštukų vis iškišdavo vidurinį pirštą. Už tokius gestus galima gauti 60 eurų baudą, kaip atsitiko praėjusį savaitgalį per reidą sostinėje.

Kiti du vaikinai elgėsi santūriau. Vienas sakė, kad miegojo ir nė nesuprato, kaip atsidūrė policijos automobilyje, kitas įpūtė 0.41 prom. alkoholio. 24-erių metų mergina buvo blaivi.

Visa kompanija buvo išvežta į komisariatą. Čia įžūlusis pilietis Egidijus G., gim. 1991 m., pasidarė labai ramus ir po apklausos buvo paleistas namo. O automobilį vairavusiam asmeniui Edvinui J., gim. 1992 m., tas kuris įpūtė 0.41 prom. alkoholio, surašytas protokolas, kad vairavo išregistruotą, be draudimo ir techninės apžiūros automobilį bei stabdomas nestojo. Jis mašiną buvo ką tik nusipirkęs iš agresyviojo Egidijaus.

Automobilio priekinės padangos visiškai plikos. Bagažinėje mėtėsi tuščia alaus ir lengvų alkoholinių gėrimų tara.

Mašina uždaryta į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.