Naujienų portalui Etaplius.lt susisiekus su Rėkyvos bendruomenės pirmininke Nijole Malakauskiene, ši patvirtino, kad yra išdaužti trys Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios langai.

Greta išdaužtų langų sienos aptaškytos, įtariama, išpuolį surengusio chuligano krauju. Taip pat pastebėta, kad per duris bandyta įsilaužti į bažnyčios vidų.

Bažnyčia yra įtraukta kultūros paveldo objektų sąrašą. Trečiadienį į Rėkyvą atvykę paveldosaugininkai apžiūrėjo Šv. Juozapo Darbininko bažnyčią ir konstatavo, kad didžiausia žala padaryta ne dėl išdaužtų stiklų, bet dėl krauju aptaškytų ir nutepliotų baltų sienų.

Toks pat išpuolis buvo nukreiptas ir į šalia esančią Rėkyvos progimnaziją. Jos direktorius Romas Senkus Etaplius.lt telefonu sakė, kad trys pastato langai išdaužti, dar vienas apgadintas. Progimnazijos direktorius teigia, kad nusikaltimo vietoje taip pat rasta kraujo dėmių.

Rėkyvos progimnazijoje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo langus daužiusį vyriškį. Vaizdo įraše matyti kaip su girta kompanija susipykęs vyriškis nuo jos atsiskiria ir ima siautėti.

Išpuolį surengęs vyras mokyklos langus daužė apie valandą. Kameros užfiksavo kaip vyras, išdaužęs kelis langus, atsigula šalia mokyklos pastato ir užmiega, vėliau atsikelia ir tęsia darbą. Galiausiai vyras patraukia link bažnyčios.

Į abi įvykio vietas buvo iškviesta policija. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nuostolis nustatinėjamas.

Rėkyvos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčia ir progimnazija nuo chuliganų išpuolių nukenčia ne pirmą kartą.