Trys teisiamieji, veikdami kaip bendrininkai, 2021 m. gegužės 10 d. per Varėnos rajono savivaldybėje esančius miškus pėsčiomis gabeno Baltarusijos Respublikos banderolėmis paženklintus 4 000 pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“, kurių vertė – beveik 14 000 eurų.

Pasaloje budėję Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai visus tris kontrabandos gabentojus sulaikė. Vieną iš kontrabandininkų, numetusį cigaretes ir pabėgusį, pareigūnai sugavo naudodami tarnybinį šunį.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Dainius Simonavičius, tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Kauno apygardos prokuroras atkreipė teismo dėmesį į teisiamųjų asmenų charakteristikas. Visi trys jau yra teisti, du ir iš jų šią nusikalstamą veiklą padarė būdami recidyvistais. Taip pat jie visi sąmoningai nemoka baudų už padarytus administracinius nusižengimus.

Vienas iš jų buvo nesumokėjęs jam paskirtų baudų, kurių bendra suma siekia 102 tūkst. eurų. Kitas nesumokėjęs daugiau nei 26 tūkst., o trečias – daugiau nei 33 tūkst. eurų baudų.

2023 m. gegužės 17 d. teismo nuosprendžiu visi trys teisiamieji pripažinti kaltais dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Vienam paskirta dvejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Kitiems dviem paskirta tokia pati bausmė, bet jie įpareigoti nedelsiant atsėdėti pusę metų, o likusi bausmės dalis atidėta trejiems metams. Abu įpareigoti nurodytu laiku būti namuose bei dirbti arba mokytis.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją