Panašiu metu šeštadienį į Kauno klinikas dėl panašių įtarimų apsinuodijus chloru iš minėto baseino pristatytas ir suaugęs vyras, jo būklė sekmadienį buvo gera.

"Impuls" baseinas po įvykio šeštadienį nuo 17 val. buvo uždarytas, sekmadienį nuo ryto baseinas vėl atidarytas.

Kaip BNS sekmadienį sakė KMU Vaikų klinikų vadovas Rimantas Kėvalas, reanimacijoje gydomo berniuko būklė ir sekmadienį išlieka "ypatingai sunki", jam dirbtinai ventiliuojami plaučiai, palaikoma kitų gyvybiškai svarbių organų veikla. Berniuko sesers būklė lengvesnė.

Mediko teigimu, abiems vaikams nustatytas apsinuodijimas chloru.

"Reanimacijoje gydomi brolis ir sesuo, tai yra žmonės iš Šakių atvažiavę į baseiną. Be abejo, abiems yra apsinuodijimas chloru. Berniukui - ypatingai sunkus, sukėlęs plaučių pakenkimus, reikalaujantis plaučių dirbtinės ventiliacijos ir kitų gyvybinių funkcijų palaikymo. Mergaitę jau išleisime šiandien iš reanimacijos skyriaus. Jos būklė kur kas geresnė. (...) Pagal klinikinius simptomus - tai buvo apsinuodijimas chloru", - sekmadienį sakė R.Kėvalas.

Anot mediko, pagrindiniai apsinuodijimo chloru simptomai - kvėpavimo takų sudirgimas, kosulys, dusinimas, padažnėjęs kvėpavimas.

"Tai klasiškas apsinuodijimas chloru. Chloras yra sunkesnis už orą, jis laikosi apačioje, 30 - 40 centimetrų žemiau už orą, gal buvo sutrikusi kokia ventiliacija, tai tikrai negalėjo būti individuali žmogaus reakcija. (...) Apie įvykį yra informuotas Ekstremalių sveikatai situacijų centras", - teigė R.Kėvalas.

Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro vadovas Vytautas Gailius sekmadienį BNS teigė, jog dėl panašių sveikatos sutrikimų šeštadienį į Kauno klinikas buvo paguldytas ir suaugęs vyras, taip pat besimaudęs "Oazės" pramogų centro baseine "Impuls". Jo sveikatos būklė sekmadienį buvo gera.

"Kauno visuomenės sveikatos centras, kitos tarnybos, taip pat ir policija, tiria situaciją. Greitaisiais ekstra metodais nustatyta, kad šeštadienį, taip pat ir šiuo metu chloro kiekis baseino vandenyje ir ore nebuvo viršytas. Šiuo metu paimti mėginiai ir išsamiems laboratoriniams tyrimams, kurie bus atlikti pirmadienį. Tačiau šiai dienai pasakyti, kad chloro koncentracijos viršijo leistinas normas tikrai negalime pasakyti", - sakė V.Gailius.

Anot Ekstremalių sveikatai situacijų centro vadovo, šeštadienį tiriant įvykį buvo iškviesti ir specialistai, kurie eksploatuoja įrangą, dezinfekuojančią baseino vandenį.

Anot "Impuls" atstovės, rinkodaros ir pardavimų vadovės Svetlanos Kavinos, "kol kas tėra tik prielaida, kad dėl vaikų sveikatos sutrikimų kaltas chloras", laukiama išsamesnės informacijos iš tyrimą atliekančių institucijų.

"Kauno visuomenės sveikatos centro pirminiai tyrimo duomenys nerodo, kad buvo padidėjusi chloro koncentracija ore ar vandenyje. Vaikai pradėjo kosėti, trinti akis, pasijuto blogai, iškart iškvietus greitąją pagalbą buvo išvežti į ligoninę. Baseinas buvo tuoj pat uždarytas, iškviestos visos tarnybos - Visuomenės sveikatos centro, policijos, gaisrinės atstovai. (...) Baseine tuo metu buvo nemažai žmonių ir vaikų taip pat - būtų daugiau nukentėjusiųjų. Juo labiau - čia vienos šeimos vaikai, taigi dar klausimas, ar čia tikrai kaltas chloras", - BNS sekmadienį sakė S.Kavina.

Anot jos, sekmadienio rytą pasikonsultavus su Kauno visuomenės sveikatos centru nutarta vėl atidaryti baseiną lankytojams, centras esą nenustatė priežasčių, dėl ko baseinas ir sekmadienį turėtų būti uždarytas.
Apie į klinikas pristatytąjį dar vieną galimai apsinuodijusį chloru suaugusį vyrą "Impuls" atstovė sekmadienio dieną informacijos dar neturėjo.