Barnlio karūnos teismo posėdžio metu buvo paskelbta, kad fabriko darbuotojas Donatas Malčiauskas buvo šantažuojamas, o vėliau pagrobtas penkių vyrų, įskaitant 31 metų Ruslaną Sivoborodą, 37 metų Albertą Filatovą, 36 metų Rimą Vilkevičių ir 37 metų Gediminą Paškevičių. Nukentėjusiam buvo pasakyta, kad jis bus subadytas ir sumuštas, jei neis su minėtais vyrais.

Bylos duomenimis, A. Filatovas manė, kad D. Malčiauskas jam yra skolingas pinigų, todėl sutarė su kitais vyrais skolą „išmušti“. D. Malčiauskui buvo pasakyta, kad jam bus suleista didelė dozė heroino ir jis bus paliktas gatvėje mirti, jei negrąžins pinigų.

Praėjusių metų rugpjūčio 17 d. D. Malčiauskas po darbo grįžo namo apie pusę septynių ryto. Jam einant link namo durų, prie jo priėjo penki vyrai. A. Filatovas jam pasakė, kad reikia pakalbėti. Tuomet nukentėjusįjį vyrai apsupo.

„Vienas iš vyrų jam į nugarą įrėmė kažkokį aštrų daiktą. Jis atsisuko ir, kaip jis sakė, pamatė peilio geležtę. Vyrai grasino jį subadyti ir sumušti, jei jis neis su jais. Visi jie nuėjo į vieną namą, kur susėdo prie stalo. Čia D. Malčiauskui peiliu grasino nežinomas rusiškai kalbėjęs vyras. Vėliau A. Filatovas D. Malčiauskui pasakė, kad šis turi sumokėti 10 tūkst. svarų sterlingų.

„Tuomet vyras su peiliu pasakė: „Palaužkime jį“, – teismui sakė prokuroras.

D. Malčiauskui tuomet buvo kelis kartus trenkta ir liepta internetu prisijungti prie savo banko sąskaitos ir parodyti, kad jis banke turi pinigų. Nukentėjusysis vyrams atsakė, kad neturi internetinės bankininkystės.

Tuomet A. Filatovas priėjo prie vyro su metaliniu strypu ir grasino jį sumušti, o vėliau pasakė, kad tas turės kas mėnesį mokėti 1 tūkst. svarų sterlingų. D. Malčiauskas sakė turįs tik 290 svarų sterlingų ir kad dabar gali sumokėti šimtą svarų.

Grasinant peiliu jis buvo įsodintas į automobilį ir nuvežtas prie bankomato prie vietinio prekybos centro „Spar“ išsigryninti pinigų. Vežamas atgal namo D. Malčiauskas jam grasinusiam vyrui sumokėjo 100 svarų sterlingų. Vėliau A. Filatovas jam pasakė, kad šeštą vakaro prie jo namų lauks automobilis, kad nuvežtų jį pasiimti tūkstančio svarų sterlingų.

Vėliau D. Malčiauskas kreipėsi į policiją ir pinigų reikalavę vyrai buvo sulaikyti po trijų dienų.

R. Sivoborodas, A. Filatovas, R. Vilkevičius ir G. Paškevičius prisipažino kaltais dėl žmogaus pagrobimo ir šantažavimo. Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad A. Filatovas savo namuose buvo įrengęs kanapių plantaciją. Policija aptiko 30-40 kanapių sodinukų. Jis taip pat prisipažino kaltu dėl narkotikų gamybos ir elektros vagystės.

A. Filatovui buvo skirti treji metai kalėjimo, o R. Sivoborodas ir G. Paškevičius kalės 21 mėnesį. R. Vilkevičiui skirta dvylikos mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Visiems jiems gresia deportacija po to, kai jie atliks laisvės atėmimo bausmes.