Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo bei neteisėto disponavimo dideliu narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekiu.

Tyrimas pradėtas spalio 18 d., kai į Klaipėdos ligoninę buvo atvežtas stipriai sumuštas ir peiliu sužalotas 29 m. vyras.

Klaipėdos m. PK buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl savavaldžiavimo. Paskui tyrimas perduotas Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams. Jie vos per kelias dienas nustatė ir sulaikė tris brutaliame nusikaltime dalyvavusius niekur nedirbančius įtariamuosius.

Atlikę kratas jų gyvenamosiose vietose, kitose patalpose bei automobiliuose, pareigūnai rado kanapių, elektronines svarstykles, tris smulkintuvus, sulankstomus peilius bei įtariama šaunamąjį ginklą.

Pas 36 m. įtariamąjį rasta apie 600 g psichotropinės medžiagos ir sužaloto vyro daiktai bei dokumentai. Įtariama, kad 36 m. įtariamasis su 24 m. ir 29 m. bendrininkais automobiliu nuvežė nukentėjusįjį į atokią vietą ir naudodami psichinę bei fizinę prievartą, reikalavo grąžinti kelių tūkstančių eurų skolą.

Sulaikytiesiems pateikti įtarimai dėl savavaldžiavimo, neteisėto disponavimo narkotinėmis, psichotropinėmis medžiagomis bei kitų nusikaltimų padarymo. Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Vėliau 36 m. įtariamajam skirtas suėmimas, kitiems dviem įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės: rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Už savavaldžiavimą panaudojant psichinę ar fizinę prievartą nukentėjusiajam, baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų. Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)