Ar iš tikrųjų tėvas su sūnumi užpuolė ir sužalojo Naujuosius metus šventusius du vyrus? Į šį klausimą atsakymo bandys ieškoti Vilniaus apygardos teismas – teisėjas Stasys Punys pirmadienį jau antrą kartą nesėkmingai bandė atversti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo bei pasikėsinimo ją sutrykdyti pateikti tėvui ir sūnui.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Vilniaus apygardos prokuratūra dėl nusikaltimų apkaltino 48 metų Igorį Bajūriną ir šiuo metu bausmę už kitus nusikaltimus atliekantį jo 23 metų sūnų Vladislavą Bajuriną.

Baudžiamojon atsakomybėn atsakomybėn patrauktas tėvas ir sūnus kratosi kaltės, tačiau savo pozicijos teisme dar neturėjo galimybės išsakyti – į vieną posėdį neatvyko vienas nukentėjusysis, todėl jį teko atidėti, o kitame posėdyje neatvykęs nukentėjusysis jau pasirodė, tik šįkart neatvyko anksčiau teisme dalyvavęs nukentėjusysis.

Maža to, V. Bajurinas pareiškė, kad nesutinka, jog jį gintų valstybės paskirtas advokatas – jis panoro kito valstybės gynėjo, bet – taip pat nemokamo. Ir net pavardę nurodė – esą šis specializuojasi tokio pobūdžio bylose.

Ikiteisminio tyrimo metu policijos pareigūnai nustatė, kad incidentas, dėl kurio tėvas ir sūnus atsidūrė kaltinamųjų suole, įvyko 2013-ųjų sausio 1-osios naktį – viename bute sostinės Vytenio g. Naujųjų metų sutiktuves šventusioje kompanijoje kilo konfliktas. Dėl ko, niekas taip ir negalėjo pasakyti, tačiau aišku, kad jau po vidurnakčio šventėjai buvo ne juokais susipykę – vienas nukentėjusiųjų teigė, kad I. Bajūrinas jam per galvą du kartus trenkė šampano buteliu vien dėl to, kad šis apgynė moterį, kuriai jis esą norėjo trenkti per galvą.

„Igoriui buvo pasakyta išeiti iš namų – jis išėjo“, – pareigūnams sakė nukentėjusysis Raimondas S. Tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, I. Bajūrinas sugrįžo. Bet ne vienas – su savo sūnumi.

„Aš juk tau sakiau, kad su tavimi mano sūnus išsiaiškins“, – anot nukentėjusiojo, įsiveržęs į butą šaukė I. Bajūrinas.

Vyras buvo taip sumuštas, kad prarado sąmonę – atsigavo tik nutemptas į vonios kambarį.

„Nu ką, prisižaidei“, – vos atsigavusiam nukentėjusiajam pareiškė anksčiau nematytas jaunas vyras, kuris pistoletu jam trenkė per galvą, o paskui kartą iššovė į kojos kirkšnį. „Iš skausmo ėmiau šaukti, o jis mane ramino – tylėk, jeigu nenori, kad dar kartą iššaučiau“, – anot jo, sakė vyras, kurį jis vėliau atpažino – tai buvo I. Bajūrino sūnus.

Tuo metu kitas nukentėjusysis Vitalijus T. sakė, kad buvo svetainėje, kai išgirdo, jog kažkas įėjo į butą.

„Atsisukau pasižiūrėti, kai man kumščiu trenkė į veidą, nuo smūgio nugriuvau, bet atsistojau – jis vėl man trenkė, bet pusiausvyros nepraradau, – pasakojo jis. – Tada jaunas vyras išsitraukė ir du kartus man šovė į pilvą. Daugiau jau nieko neatsimenu, atsibudau ligoninėje, čia Reanimacijos skyriuje praleidau septynias paras.“

„Iki šiol nežinau, kodėl į mane šovė – aš nieko nepadariau“, – teigė nukentėjusysis, iš tėvo ir sūnaus prašantis priteisti beveik 15 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Ikiteisminį tyrimą dėl dviejų vyrų sužalojimo atlikusiems pareigūnams nepavyko surasti ginklo, iš kurio buvo šauta į nukentėjusiuosius. Tačiau nustatyta, kad į vyrus buvo šauta guminėmis kulkomis – iki 2013 m. vidurio joms laikyti net nereikėjo leidimo.