Muitinės pareigūnai informuoja, kad iš Baltarusijos į Lietuvą baltarusių pora baltu „Peugeot 307“ automobiliu raudonuoju kanalu atvyko penktadienio, birželio 5 d., paryčiais. Tiek automobilį vairavusi R.M., tiek kartu vykęs keleivis Y.Y. žodžiu deklaravo, kad negabena prekių, kurioms taikomi draudimai arba apribojimai.

Muitinės pareigūnai, iš anksto turėję kitokios informacijos, automobilį peršvietė mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Gauta rentgenograma parodė, kurioje automobilio vietoje reikėtų ieškoti paslėptų nedeklaruotų prekių, tačiau tai padaryti nebuvo taip paprasta.

Pareigūnams mėginant įvairius priėjimo prie slėptuvės būdus, baltarusių pora galiausiai pati pademonstravo, kaip reikėtų atverti slaptavietę.

Pasirodo, po priekine panele specialiai įrengtą slėptuvę galima buvo atidaryti atlaisvinus keturis varžus – tuomet panelė pasikelia pati. Automobilio ertmėje buvo sutalpinta virš 20 tūkst. vienetų „Minsk Capital“ cigarečių.

Dėl kontrabandos gabenimo „Peugeot 307“ vairuotojai surašytas Administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal 210 str. 1 d. Cigaretės ir automobilis sulaikyti.