Penktadienį Lazdijų rajono Šventežerio miestelyje pasieniečiai patikrino automobilį „Volvo V70“. Jį varavo 59-erių Lazdijų rajone gyvenantis vyras. Automobilyje pasieniečiai aptiko 1440 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su privalomais mokesčiais yra 6105 eurai. Už šį administracinį nusižengimą vairuotojui gali būti skirta bauda nuo 5200 iki 6000 eurų.

Šeštadienį vakare Lazdijų rajono Paliepio kaime VSAT pareigūnai 26-erių Lazdijų rajono gyventojo vairuotame automobilyje „Audi A6“ rado 1600 pakelių cigarečių „Fest“. Jos irgi buvo pažymėtos Baltarusijos banderolėmis. Krovinio vertė su mokesčiais yra 6784 eurai. Vairuotojui tai atsieis nuo 5766 iki 6000 eurų baudos.

Abiem atvejais už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką pradėtos administracinės teisenos. Lazdijų ir Varėnos rajonų gyventojams įteikti šaukimai atvykti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą, kur bus nagrinėjamos šios administracinės bylos.

Po apklausų vairuotojai paleisti. Kontrabandiniai kroviniai saugomi Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją