Šeštadienio rytą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai Ignalinos rajone prie Tverečiaus kaimo sustabdė patikrinti automobilį „Mercedes-Benz Vaneo“.

Furgoną vairavęs 39-erių Švenčionių rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus dokumentus. Tačiau VSAT pareigūnams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, todėl mersedesas buvo pristatytas į Tverečiaus pasienio užkardą ir patikrintas detaliai.

Pasieniečių įtarimai pasitvirtino: paaiškėjo, kad automobilio dugne įrengtoje slėptuvėje vyras gabeno cigaretes „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Iš jos pasieniečiai ištraukė 1 800 pakelių kontrabandinių rūkalų.

Dėl kontrabandos vyrui gresia bauda nuo 3 500 iki 6 000 eurų. Jos dydis paaiškės liepos pradžioje, kai pasienio užkardoje bus nagrinėjama kontrabandininko administracinė byla. Švenčioniškis taip pat gali netekti automobilio, kuriuo neteisėtai gabeno rūkalus.

Apklausę vyrą ir įteikę jam šaukimą, pasieniečiai jį paleido. Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją