Aliaksandro Lukašenkos administracijoje dirbančio pareigūno sūnus, R. Murauskas ir valstybės saugomas M. Žalimas trečiadienio rytą buvo iškviesti į Vilniaus miesto 2 apylinkės teismą. Būtent jam perduota skandalingoji byla dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Anksčiau įtariamuoju šiame ikiteisminiame tyrime buvęs M. Žalimas dabar tėra tik liudytojas – Vilniaus rajono apylinkės prokuratūros prokurorai dar gegužę nusprendė, kad jis nukentėjusiajam baltarusiui galėjo tik nežymiai sutrikdyti sveikatą, todėl jo atžvilgiu tyrimą nutraukė, V. Revinskiui pasiūlydami kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Baltarusis su tokia prokuratūros pozicija nesutinka ir baudžiamąją bylą nagrinėsiančio teismo prašo ją grąžinti prokuratūrai, įpareigojant M. Žalimui pareikšti įtarimus dėl viešosios tvarkos sutrikdymo.

Nukentėjusiajam atstovaujantis advokatas teigė, kad nusikaltimas buvo padarytas viešoje vietoje, nors prokuratūra su tokia pozicija nesutinka.

Nukentėjusiojo skundo teisėjas Valdas Petraitis taip ir negalėjo jo išnagrinėti – į posėdį neatvyko skundžiamą nutarimą priėmęs prokuroras, kuris teismui pranešė, jog yra paaukštintas pareigose. Tuo tarpu valstybinį kaltinimą byloje palaikantis kitas prokuroras teismui nurodė, kad nėra kompetentingas paaiškinti situacijos dėl M. Žalimui nutraukto ikiteisminio tyrimo.

Teismas buvo priverstas posėdį atidėti ir skundžiamą nutarimą priėmusį prokurorą kvies dar kartą. Prieš tai teisėjas buvo informuotas, kad nukentėjusysis prašo leisti jam nedalyvauti teismo procese. Tiesa, šio klausimo teisėjas kol kas nesvarstė.

Trečiadienio rytą į teismą Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai atvežė ir valstybės saugomą M. Žalimą, tačiau į posėdžių salę jis net nebuvo atvestas.

M. Žalimą pareigūnai pradėjo saugoti po to, kai jis žiniasklaidai papasakojo apie aukštus Policijos departamento pareigūnus, kuriems jis buvo nurodęs apie D. Kedžio planuotas žudynes. Tuo metu jau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl baltarusio sužalojimo.

Iki skandalo pradžios muštynių naktiniame klube byla buvo tiriama, kaip kitos panašios bylos – teritoriniame miesto policijos komisariate, tačiau vėliau bylą perėmė Generalinė prokuratūra ir perdavė Vilniaus rajono apylinkės prokuratūrai.

Bylos duomenimis, naktiniame klube baltarusis esą kabinėjosi prie merginų, o paskui vos nesukėlė muštynių, todėl buvo nutarta jį išmesti lauk. Vėliau baltarusiui apsaugininkas sudavė smūgį į galvą, jis krito į grindinį ir susižalojo galvą.

R. Murauskas taip pat nesutinka, kad būtų vienas teisiamas dėl baltarusio sužalojimo, tiesa, jo skundo teismas nėra gavęs.