Policijos departamentas pirmadienį pranešė, kad apie 19.43 val. Alytaus policijos komisariato areštinėje pasikorė 35 metų moteris, kuriai buvo pareikšti įtarimai dėl tyčinio nužudymo. Įtariamajai tą pačią dieną ikiteisminio tyrimo teisėjas buvo skyręs griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Dar vienas vyras buvo rastas negyvas Rokiškio policijos komisariato areštinės kameroje – 49-erių metų rokiškėnas buvo sulaikytas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Pasak policijos, vyro kūnas rastas be išorinių smurto žymių.

Tuo metu Kauno Santakos policijos komisariate nukentėjo pareigūnas, kai apie 19.20 val. dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo atvesdintas neblaivus (2,16 prom. alkoholio) 24-erių metų vyras. Pasak pareigūnų, laikinojo sulaikymo patalpoje vyras pradėjo spardyti grotas bei plėšyti nuo savęs drabužius.

„Siekiant apsaugoti asmenį nuo susižalojimo ir bandant uždėti antrankius, vyras pasipriešino ir ranka sudavė tarnybos metu uniformuotam 47-erių metų Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Operatyvaus valdymo skyriaus specialistui į ranką“, - Policijos departamentas pranešė, kad pareigūnas dėl plaštakos sumušimo, suteikus medicinos pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Dar vienas incidentas užfiksuotas Klaipėdoje naktį iš sekmadienio į pirmadienį, kai apie 00.50 val., Taikos pr., tarnybiniame automobilyje sėdintis (sulaikytas dėl smurto artimoje aplinkoje) 42-ejų metų vyras (įtariama, kad neblaivus, tačiau pasitikrinti blaivumą atsisakė) pasipriešino ir du kartus spyrė tarnybos metu uniformuotam 41-erių metų Klaipėdos apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnui į ranką.

Pareigūnas dėl rankos sumušimo, suteikus medicinos pagalbą, gydomas ambulatoriškai, o jį sužalojęs vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.