Tačiau nenuplojo – iš karto buvo išvestas iš Vilniaus apygardos teismo salės.

Toks emocijų pliūpsnis pasikėsinimu nužudyti ir turto prievartavimu kaltinamam A. Vilkončiui kilo dėl jo ūmaus būdo – dar laukdamas, kol į salę ateis teisėjai, vyras nerado vietos: bandė užgaulioti toje pačioje salėje esančius kitus teisiamuosius, o kai pareigūnai jį ėmė raminti, pareikšdami, kad kalbėti draudžiama, šis lyg piktas žvėris ėmė garsiai šnypšti, galop nusprendė ne sėdėti, o stovėti.

Vyras nesiliovė laidyti įvairių garsų net tada, kai į salę atėjo baudžiamąją bylą nagrinėti turintys trys teisėjai. Turėjo nagrinėti, bet jau trečią kartą negalėjo – posėdyje vėl nepasirodė A. Vilkončiaus advokatė Regina Šaltinienė. Kai jos nesulaukusi posėdžių sekretorė paskambino telefonu, atsiliepusi padėjėja pareiškė, kad advokatė yra išvažiavusi pas medikus.

Anksčiau ji į posėdį neatvyko dėl to, kad atostogavo Ispanijoje, o kitą kartą nurodė, jog turėjo posėdį Ukmergėje ir esą nebūtų suspėjusi atvažiuoti. Bet teismas išsiaiškino, kad gynėja galėjo atvykti ir už teismo negerbimą R. Šaltinienei skyrė 5 MGL baudą.

„Tikrai nemyli manęs advokatė“, – išgirdęs, kad vėl posėdis bus atidėtas, pareiškė A. Vilkončius. Ir tuo pačiu netoliese sėdintiems, bet laisvėje esantiems kaltinamiesiems Violetai Paliulienei ir Arūnui Matijošiui pasiūlė netylėti, sakyti tiesą. „Kiek galima meluoti?“ – piktinosi jis.

Žinia, kad dėl advokatės neatvykimo ir vėl neįvyks teismo posėdis, papiktino ir V. Paliulienę. „Kiek galima važinėti?“ – į teisėjos paskelbtą žinią replikavo moteris. „Tai galime paskirti paslaugą kaip ir A. Vilkončiui“, – pajuokavo teisėja. Kaltinamoji iš karto nurimo: „Oi ne, ačiū, nereikia“.

Baudžiamojon atsakomybėn Ukmergės rajono Veprių miestelyje gyvenanti trijulė patraukta dėl įvykių praėjusių metų rugsėjo 18 d. vakarą. Per išgertuves, įtariama, jie sužalojo tame pačiame kaime gyvenantį Vitalijų Z.

Nukentėjusysis buvo sunkiai sužalotas – ne tik sumuštas, smaugiamas grandine, bet ir apiplikytas karštu vandeniu. Įtariama, kad jam kojas jam plikino V. Paliulienė.

Be to, kaltinamieji reikalavo, kad Vitalijus Z. perrašytų savo gyvenamąjį namą bei sumokėtų 50 tūkst. litų (beveik 15 tūkst. eurų).

Bylos duomenimis, konfliktas tarp sugėrovų kilo tuomet, kai Vitalijus Z. pareikalavo, kad V. Paliulienė kartu vyktų dirbti į mišką. Bet ši atsisakė, todėl vyras kartą jai spyrė iš kojos. Tada sugėrovai ėmė moterį ginti – jį taip sudaužė, kad šis vos išgyveno. Jeigu ne laiku suteikta medikų pagalba, vyras greičiausiai būtų miręs.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti kaltinamieji neigia jiems pateiktus kaltinimus ir teigia, kad kartu teisiamas turėtų būti ir nukentėjusysis. „Jis mane taip sudaužė, kad net nosį sulaužė, iki šiol jaučiasi, kai kalbu“, – sakė A. Matijošius.