Dėl šio policijoje atliekamo tyrimo, kuris susijęs su muštynėmis pasibaigusiu baikerių konfliktu, L. Baltrūnas jau kitą savaitę yra kviečiamas į apklausą policijoje. Dėl to L. Baltrūnas buvo apklaustas ir anksčiau, tačiau pareigūnai nori patikslinti kai kurias su galimu nusikaltimu susijusias detales – tyrimas esą susijęs ne tik su viešosios tvarkos pažeidimu, bet ir galimu turto prievartavimu, kai esą nepasidalinta baikerių klubui priklausančiu turtu.

Apie šį nusikaltimą pareigūnai sužinojo iš baikerių jau po A. Kilkaus dingimo. Užsimenama, kad muštynėmis pasibaigusiame konflikte dalyvavo ir A. Kilkus. Tuo metu L. Baltrūnas, DELFI žiniomis, kategoriškai neigia dalyvavęs muštynėse ir pareigūnas nurodė, jog tuo metu saugojo vieną renginį.

Tuo metu Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėja ketvirtadienį iš dalies patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro Mindaugo Jancevičiaus prašymą ir dar dviem mėnesiams pratęsė L. Baltrūno intensyvią priežiūrą: įtariamasis privalės būti namuose nuo 18 iki 7 val. bei tuo metu dėvėti elektroninę apykoję.

Iki šiol L. Baltrūnui buvo leidžiama nuo 7 iki 18 val. išvykti iš gyvenamosios vietos ribų, bet ne toliau kaip už Aukštadvario seniūnijos, kurioje jis gyvena, ribų. Nuo šiol šis apribojimas nebus taikomas – ikiteisminio tyrimo teisėja nutarė panaikinti šią kardomąją priemonę ir L. Baltrūnui leido išvykti bet kur.

Laurynas Baltrūnas
„Pagal tokias sąlygas jam nereikės leidimo važiuoti į Vilnių, – sakė L. Baltrūno advokatas Rolandas Tilindis. – Nes, pavyzdžiui, kad šiandien atvykti į teismo posėdį, jis turėjo atsiklausti prokuroro, jis turėjo duoti leidimą, turėjo pranešti pareigūnams, tyrėjui.“

Advokatas neslėpė, kad teismo prašė nepratęsti intensyvios priežiūros L. Baltrūnui: „Jam yra skirtos kitos dvi kardomosios priemonės – uždrausta bendrauti daugiau kaip su dvidešimčia žmonių, iš jo paimtas dokumentas, be to, jis yra išsiskiriančios išvaizdos žmogus, jo judėjimas yra ribotas, tikėtis, kad kažkur spruks, slėpsis, yra sudėtinga.“

R. Tilindis pažymėjo, kad L. Baltrūnas kaltės nepripažįsta, tačiau ir neturi ką paaiškinti.

„Jis tokio kaltinimo, koks yra, kad nenustatytoje vietoje, nenustatytu būdu su nenustatytais asmenimis neva nužudė, nepripažįsta, – sakė advokatas. Aš išvis nematau jokių duomenų, kad būtų patvirtintas nužudymo ar mirties faktas, tai puikiai suprantu, jog nėra ką paaiškinti.“

Pats L. Baltrūnas nebuvo linkęs kalbėti apie jam taikomus apribojimus – į teismą, kuriame buvo svarstomas prokuroro prašymas, jis atvyko motociklu. „O ką čia šnekėsime?“ – klausė „Vorai MC“ prezidentas. Daugiau apie tai – vaizdo įraše.

Prokuratūra jau daugiau kaip pusmetį vykstančio ikiteisminio tyrimo kol kas detaliau nekomentuoja ir žada visuomenei pranešti daugiau detalių tuomet, kai tik bus žinių ir tam tinkamas laikas.

Šioje byloje įtarimai buvo pateikti L. Baltrūno sutuoktinei Daivai Baltrūnienei, kuri po A. Kilkaus dingimo esą paslėpė liemenę. Įtariamuoju buvo tapęs ir baikeris Darius Matusevičius, pravarde Meška, kuris yra geras L. Baltrūno bičiulis – jis per apklausas esą pripažino, kad Oblius prašė pradanginti A. Kilkui priklausantį motociklą, kuris buvo rastas miškuose praėjus kelioms dienoms po dingimo. D. Matusevičiui šie įtarimai vėliau buvo panaikinti.

Be to, pareigūnai įtarimus buvo pareiškę ir L. Baltrūno bičiuliui Kazimierui Jakui, pravarde Sofoklis, tačiau koks jo galimas vaidmuo, taip pat neatskleidžiama.

Aivaras Kilkus
Baikeris A. Kilkus be žinios dingo praėjusių metų spalio 15 d., apie 17 val. Vilniuje, kai iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu. Žinoma, kad baikeris tądien telefonu kalbėjosi su L. Baltrūnu ir yra užfiksuota, jog šis nuvyko į Trakus, kur jie susitiko. Kas buvo vėliau, neaišku.
A. Kilkui priklausantis mobiliojo ryšio telefonas buvo rastas nuošalioje vietoje Vilniuje, o motociklas – Varėnos rajone. Tyrimą atliekantys pareigūnai ne kartą šukavo miškingas vietoves prie Trakų bei Aukštadvario, kur iki suėmimo gyveno L. Baltrūnas, tačiau jokių svarbių įkalčių nebuvo rasta.