Šiaulių apskrities policija praneša apie įvykį, kai padaręs Kelių eismo taisyklių pažeidimą, žmogus gavo administracinio nusižengimo protokolą su nurodymu sumokėti baudą ir informacija apie teisės vairuoti atėmimo terminą.

Sumokėjęs baudą ir nurodytą terminą nesinaudojęs transporto priemone, vyras sėdo prie vairo ir drąsiai išvažiavo į kelią. Tik vėliau sužino, kad nors vairuotojo pažymėjimą jis turi, bet teisės vairuoti – ne. Tai nutiko dėl neatidžiai perskaityto administracinio nusižengimo protokolo.

58-nerių metų Pakruojo rajono gyventojas, vairuodamas automobilį susidūrė su mopedu, nukentėjo 2 žmonės. Tik iš žiniasklaidos jis sužinojo, kad vairavo neturėdamas tam teisės. Tuomet vyras labai pasipiktino, nes turėjo vairuotojo pažymėjimą, galiojantį iki 2029 metų.

Paaiškėjo, kad nors turi pažymėjimą, teisės vairuoti vyras šiuo metu neturi.

Viskas prasidėjo dar 2021-ųjų rudenį. Pakruojiškis Radviliškio rajone 55-iais kilometrais viršijo leistiną 50 km/h greitį. Vyrui buvo surašytas protokolas su nurodymu sumokėti 250 eurų baudą ir informavimu, jog mėnesiui jis neteko teisės vairuoti.

Vairuotojo pažymėjimas tokiais atvejais nėra paimamas, todėl po mėnesio vyrui nereikėjo rūpintis dokumento atgavimu. Tačiau jis neatkreipė dėmesio į svarbų protokole esantį įrašą: „Asmuo, kuriam skirtas teisės vairuoti atėmimas, iki teisės vairuoti atėmimo termino pabaigos privalo išklausyti papildomus vairuotojų mokymus pasirinktoje vairavimo mokykloje. Siekiant susigrąžinti teisę vairuoti, reikia VĮ „Regitra" pateikti prašymą grąžinti teisę vairuoti.“

Kadangi pakruojiškis šių sąlygų neįvykdė, teisės vairuoti neatgavo.

Laiku sumokėjus baudą, administracinis nurodymas laikomas įvykdytu. Teisės atėmimo terminas pradedamas skaičiuoti kitą dieną po to, kai buvo sumokėta bauda.

Policija teigia, kad ši istorija - tai pamoka, jog norint išvengti nesusipratimų, administracinio nusižengimo protokolus ir visus kitus dokumentus reikia skaityti įdėmiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją