Penktadienį su pavaldiniu teigė negalįs susisiekti ir Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Vytautas Jaškevičius, kurio nurodymu dėl šios avarijos pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Kauno miesto transporto policijos komisariato duomenimis, avarija įvyko 22.39 val. geležinkelio ruože tarp Kybartų ir Vilkaviškio stočių, 117-ajame kilometre. Tranzitinio keleivinio traukinio "Kaliningradas-Gomelis" šilumvežis kliudė juostoje tarp dvejų bėgių atsidūrusį automobilį "Mitsubishi Pajero".

Po susidūrimo šis dar nuvažiavo apie 300-400 metrų. Per avariją apgadintas ir šilumvežis, ir lengvasis automobilis, tačiau žmonės nebuvo sužeisti.

Dėl šios avarijos eismas minėtame geležinkelio ruože buvo sutrikęs 3 val. 31 min. 108 traukinio keleiviai laukė, kol apgadintas šilumvežis bus pakeistas kitu.

Įvykį tiriantys pareigūnai kol kas nedetalizuoja, kokiu būdu aplinkosaugininkų automobilis atsidūrė tarp bėgių.

Pasak Kauno miesto transporto policijos komisariato vyriausiojo tyrėjo Edgaro Turčinavičiaus, tarnybiniu lengvuoju automobiliu ketvirtadienio vakarą važiavo du žmonės, tačiau vieno asmenybė iki šiol nenustatyta - jis dingo dar prieš atvažiuojant policijai.

Vairuotoju prisistačiusį A. K. ( 1959 m.) buvo nutarta nuvežti į Vilkaviškio ligoninę, kur turėjo būti paimti kraujo mėginiai blaivumui nustatyti. Tačiau pakeliui į ligoninę jis pabėgo.

Transporto policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal 280-ąjį Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už transporto priemonių, kelių ar juos esančių įrenginių sugadinimą. Už tai gali būti skiriamas areštas arba iki trejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas V. Jaškevičius teigė tik po tarnybinio patikrinimo nuspręsiąs, koks bus tolesnis pavaldinio likimas.

Anot V. Jaškevičiaus, Vilkaviškio aplinkosaugininkų vadovas penktadienį nepasirodė darbe, tačiau kiti du inspektoriai ir referentė dirbo kaip įprastai.