Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad avarija įvyko sausio 10 d. 8 val. 11 min.

Tauragės apskrities policijos duomenimis, blaivus vyras (gim. 1986 m.) vairuodamas automobilį „Toyota Rav 4“ sankryžoje nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančios sunkiasvorės transporto priemonės „Scania 280“, kurią vairavo blaivus vyras (gim. 1985 m.) ir su ja susidūrė. „Toyota Rav 4“ vairuotoją greitoji pagalba išvežė į ligoninę.

Policija dar tikslina šio įvykio aplinkybes, ikiteisminis tyrimas nepradėtas.

Susidūrus mašinoms, nuo sunkvežimio galo ant pievos nukrito du cheminių medžiagų konteineriai. Viename jų buvo 1 t azoto rūgšties.

Į aplinką išsiliejo apie 600 kg rūgšties. Konteinerį ugniagesiai atvertė ir sustabdė nutekėjimą. Surinkta 300 kg druskos tablečių bei nušluota apie 100 l išsiliejusios skystos sodos.

Aplinkos apsaugos departamento duomenimis, nuo kelio nuvažiavus UAB „Margūnas“ sunkvežimiui į aplinką pateko 1000 l azoto rūgšties, 165 kg kaustinės sodos tirpalo, bei 200 kg valgomosios ir 150 kg techninės druskos.

Įvertinę į aplinką patekusių cheminių medžiagų kiekius, aplinkosaugininkai suskaičiuos aplinkai padarytą žalą. Ją turės atlyginti eismo įvykio kaltininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją