Mašinų vagys Berlyno pakraštyje nuvarė autofurgoną ir, matyt, to net nežinodami, kartu pavogė dvylika lavonų. Autofurgonas su dvylika karstų kartu su dar dviem nedideliais sunkvežimiais dingo ankstų pirmadienio, spalio 15 dienos, rytą iš Hopengarteno pramoninio rajono. Tai trečiadienį, spalio 17 dieną, pranešė Frankfurto prie Oderio prokuratūros spaudos atstovas Ingo Kechichianas.

Karstai į autofurgoną sukrauti buvo dar sekmadienio vakarą. Palaikai turėjo būti kremuoti. Iki trečiadienio nei lavonai, nei jų karstai nebuvo rasti.

„Nusikaltėliai tikriausiai nežinojo, kad kartu pavogė dvylika lavonų“, - toliau kalbėjo I. Kechichianas. Todėl vykdant paieškos darbus pagrindinis dėmesys buvo skiriamas automobiliams. Viena pavogtų transporto priemonių jau rasta vakarų Lenkijos mieste Poznanėje. Nusikaltimą tiriantys pareigūnai spėja, kad vagys norėjo autofurgonus išgabenti į Rytų Europą. „Todėl spėjame, kad tai nusikaltėlių iš Rytų Europos darbas“, - konstatavo I. Kechichianas.

Transportavimo paslaugas teikiančios įmonės spaudos atstovas pranešė, kad pavogti lavonai turėjo būti vežami į Maiseno krematoriumą Saksonijoje. Vairuotojas prieš išvykdamas karstus pritvirtino ir sugrįžo į biurą nusiplauti rankų. Paskui jis ketino važiuoti į Maiseną. „Netiesa tai, kas buvo pranešta, lavonai autofurgone nebuvo laikomi visą naktį“, - tvirtina minėtos įmonės atstovas spaudai.

Prieš išeidamas nusiplauti rankų, vairuotojas furgoną užrakino. Įmonės atstovas spaudai tikina, kad vairuotojas viską padarė teisingai. Tai nesutrukdė vagims nuvaryti automobilių – jie dingo nepastebėti per kaimyninį sklypą.

Maiseno miesto krematoriumo vadovas Joergas Schaldachas patvirtino, kad buvo laukiama minėtų palaikų. Maiseno krematoriumas nuolat sulaukia palaikų iš kitų federalinių žemių, nes čia kremavimo kainos kur kas žemesnės.

Brandenburgo policijos spaudos atstovė teigia, kad apie įvykį buvo delsiama pranešti visuomenei, kol apie tai nebuvo informuoti mirusiųjų artimieji. Dabar jiems belieka tikėtis, kad artimųjų palaikai bus rasti – tik taip jie atgaus jų pelenus.