Kauno r., Noreikiškėse Kauno apskrities pareigūnai, su tarnybiniu šunimi, sulaikė tris asmenis įtariamus automobilių vagystėmis, tai aštuoniolikmečiai B. M. ir Č. J. bei septyniolikmetis.

Jaunas įtariamųjų amžius netrukdė nusikalsti, įtariama, kad Kauno rajone naktį iš 22 d. į 23 d. jie pavogė du automobilius, o iš trijų automobilių pavogė įvairius daiktus:

23 apie 7.30 min. Kauno r., Noreikiškėse, Šiltnamių g., nesaugojamoje automobilių stovėjimo aikštelėje pil. A. K. pasigedo automobilio „Honda Prelude“ (1989 m. laidos). Padaryta 1 200 Lt žala.

23 7.30 val., Kauno r., Noreikiškėse, Šiltnamių g, iš namo kiemo pavogtas automobilis „VW Golf“ (1997 m. laidos). Tą pačią dieną apie 9.00 val. minėtas automobilis rastas Kauno r., Noreikiškėse V. ir P. Karvelių g., su apgadinta užvedimo spynelė.

Taip pat įtariama, kad tą naktį jaunuoliai apvogė automobilius „BMW 530“, „Volvo V 70“ ir „Mercedes Benz E300“.

Kaip įtariama, toliau tęsdami savo „žygius“ minėti asmenys Kauno mieste naktį iš 24 d. į 25 d. pavogė dar vieną automobilį, o 27 d. naktį Kauno mieste pavogė vieną automobilį ir du Kauno rajone.

27 d. apie 5.05 val. Kauno policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Kauno r. Noreikiškėse, Universiteto g., rastas, kaip įtariama po eismo įvykio automobilis, „VW Golf“. Nuvykę minėtu adresu, pareigūnai rado automobilį „VW Golf“, apgadinta priekine dalimi, be priekinio valstybinio numerio, su akivaizdžiais užvedimo spynelės laužimo požymiais. Nustatyta, kad minėtas automobilis pavogtas Kaune, iš Kranto 7–osios g.

Netrukus Kauno apskr. VPK budėtojai informavo, kad Kauno r., Noreikiškėse, Šiltnamių g., griovyje yra automobilis „VW LT“. Važiuojant patikrinti informacijos, pareigūnai pastebėjo tris Šiltnamių g. einančius jaunuolius, kurie tik pamatę pareigūnus nubėgo į krūmų masyvą.

Pareigūnai iškart išsikvietė pagalbą – kinologus su tarnybiniais šunimis, o patys saugojo teritoriją. Atvykę kinologai su tarnybiniais šunimis pradėjo asmenų paiešką. Netrukus buvo surastos pirštinės, kuprinė, o netoliese ir trys jaunuoliai, kurie vengė sulaikymo ir aktyviais veiksmais priešinosi. Buvo panaudotas tarnybinis šuo, koviniai imtynių veiksmai ir spec. priemonės antrankiai. Visi trys jaunuoliai buvo sulaikyti ir pristatyti į komisariatą.

Tą patį rytą, gavę informacijos, Kauno r., Noreikiškėse, policijos pareigūnai aptiko dar vieną vogtą automobilį. Automobilis „Mazda 323“ rastas Stirnų g., tvenkinyje. Minėtas automobilis pavogtas Kauno r., Noreikiškėse, Šiltnamių g.

Kauno rajono policijos komisariato tyrėjai toliau aiškinasi ar šie asmenys nėra padarę ir daugiau panašių vagysčių.

Įtariamieji sulaikyti 48 val., jiems pareikšti įtarimai, įvykdžius vagystes, o antradienį bus sprendžiamas klausimas dėl karomųjų priemonių paskyrimo.