Valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią sudėtingą ir teismo medicinos kelių ekspertizių pareikalavusią baudžiamąją bylą palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis prašo pripažinti kaltais du autobusų kontrolierių apsaugos darbuotojus ir skirti jiems tokias bausmes: 25 metų V. L už padarytą sunkų sveikatos sutrikdymą – 5 metų laisvės atėmimo bausmę, dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo 34 metų A. P. – 1 metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojimą nuo 22 val. iki 7 val. būti namuose. Valstybės kaltintojas taip pat siūlė patenkinti byloje pareikštus civilinius ieškinius.

„Dėl autobusų parko kontrolierių apsaugos darbuotojų smurto nukentėjęs žmogus neteko 100 procentų darbingumo ir visam gyvenimui tapo invalidu. Toks nehumaniškas kontrolierių elgesys su keleiviu, jų išprovokuotas agresyvumo išpuolis ir jo pasekmės – sunkiai sutrikdyta sveikata sukrečia ne tik pareigūnus, bet ir kiekvieną žmogų, jo neįmanoma toleruoti“,- teigia prokuroras D. Skrebiškis.

2007-ųjų lapkričio 12 d. Panevėžio autobusų parko kontrolieriai, tikrindami maršrutinį autobusą Nr. 16, rado be bilieto važiavusį A. L. Kaip buvo nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, bendrovės „Dorsimus“ mikroautobuse „Opel Vivavo“, stovėjusiame Panevėžio miesto Klaipėdos gatvėje esančioje autobuso stotelėje, V. L. ir A. P. sunkiai sužalojo kontrolierių sulaikytą panevėžietį, užmiršusį įsigyti bilietą, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Šioje byloje pareikštas nukentėjusiojo 300 tūkst. litų ieškinys neturtinei žalai atlyginti. Panevėžio teritorinė ligonių kasa pareiškė 34 450 litų ieškinį gydymo išlaidoms atlyginti.

Įstatymas tam, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo neteko regos, klausos, kalbos ar kitaip buvo sunkiai suluošintas, susirgo sunkia nepagydoma ar ilgai trunkančia liga, realiai gresiančia gyvybei, arba prarado didelę dalį profesinio ar bendro darbingumo, numato laisvė atėmimo bausmę iki 10 metų.