Šiuo metu A.Ūsas yra izoliuotas ir saugomas antiteroristinės rinktinės „Aras“ kovotojų, jam skirta kardomoji priemonė - pasižadėjimas neišvykti. Tai, kad įtarimai pareikšti, patvirtina ir prokurorai, ir jo tėvas Aleksandras Ūsas.

„Kaip suprantu iš tų kalbų visų, tai pedofilija, o paskui norėjo perkvalifikuoti į išprievartavimą, prievartavimą, va teip vot. Tvirkinimas buvo, paskui prievartavimas. Norėta perkvalifikuot", - telefonu sakė įtariamojo tėvas A.Ūsas.

Prokurorai tikslina, kad A. Ūsui įtarimai pareikšti dar rugsėjo vidury. „Įtarimai pareikšti A.Ūsui dviem BK straipsniais, jis apklaustas įtariamuoju ir palikta kardomoji priemonė, čia jokios paslapties nėra", - telefonu pasakojo ir Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.

Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras sako, kad netrukus įtariamųjų gali padaugėti. Teismas prokurorams yra nurodęs dar karta išanalizuoti turimus duomenis ir spręsti dėl įtarimų pareiškimo buvusiai D.Kedžio draugei, jo dukters motinai, Laimutei Stankūnaitei.

„Bus, ir bus įvykdyta besąlygiškai. Suprantat čia nereikėjo mus įpareigoti, nes tas variantas irgi buvo sprendžiamas. Taip ar taip, jei nepadarėm tai padarysim, - sakė prokuroras. - Jei ne šitie žinomi įvykiai, kurie visus sujaudino, tai būtų jau padaryta."

Anot prokuroro kaip įtariamasis buvo apklaustas ir teisėjas Jonas Furmanavičius. Kadangi jis turėjo imunitetą, tačiau sutiko būti apklausiamas, jis įvardytas specialiuoju liudytoju.

Teisės ekspertai sako, kad oficialiai pateikti įtarimai reiškia, jog bylą tiriantys pareigūnai turi sukaupę svarių kaltės įrodymų.

„Pranešimas apie įtarimą įteikiamas tais atvejai, kai prokuroras disponuodamas ikiteisminio tyrimo duomenimis nusprendžia ar jau jų pakanka, kad asmuo gali tapt įtariamuoju ir jei mano, kad pakanka jis surašo tokį pranešimą apie įtarimą ir įteikia jį asmeniui", - paaiškino M. Romerio universiteto baudžiamojo proceso dėstytojas Saulius Juzukonis.

Kauno politiką A.Ūsą ir teisėją J.Furmanavičių D.Kedys kaltino jo dukters tvirkinimu ir seksualiniu išnaudojimu. Įtariama, kad teisėją, praeitą savaitę nušovė Kedys. Nušauta ir buvusios jo draugės sesuo. Buvusią draugę Kedys kaltino leidžiant pedofilams išnaudoti jų dukrą.