Vilniaus apskrities policija praneša, kad vairuotojas (gimęs 1966 m.), vietos gyventojas, važiavo kartu su sutuoktine. Porelė apsimetė nustebusi, kad ketinama tikrinti automobilį.

Vairuotojui paspaudus po „Audi 80“ apdailos grotelėmis įrengtą slaptą mygtuką ir atidarius variklio dangtį, specialioje ertmėje rasta 50 l naminės degtinės.

Po to netoliese esančiame miške, slėptuvėse po samanomis, rasta dar 25 l naminės degtinės.

Abu sutuoktiniai puikiai žinomi pareigūnams – vyras jau kelis kartus baustas už analogišką veiklą. Prekeivis nelegaliu alkoholiu neatrodė susikrimtęs dėl sulaikymo. Jis neslėpė, kad neketina atsisakyti nelegalaus verslo. Esą su juo negali konkuruoti nei verslininkai, nei ūkininkai, nes pelkėse ir miškuose pagamintos jo naminės degtinės savikaina tesudaro 1,5 euro.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Už šią nusikalstamą veiklą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją