Šioje senovinio namo dalyje gyvenamas tik antrame aukšte esantis butas. Pirmojo aukšto butas ir palėpė, kurią kažkas jau nusipirko, negyvenami.

Antrojo aukšto buto šeimininkė - garbaus amžiaus moteris - pasakojo, kad buvo siūloma nupirkti ir jos butą, tačiau senolė įtarė, kad ją norima apgauti ir pasiūlymo atsisakė.

Ji sako šiomis dienomis girdėjusi laiptinėje kažkokį trenksmą, o trečiadienį pastebėjusi laiptinėje butelio šukes ir kažkokią sidabro spalvos medžiagą. Senolė šukes ir dalį neaiškios medžiagos sušlavė ir išnešė į kiemą. Dalį medžiagos ji tiesiog nušlavė į senos medinės laiptinės plyšius, „kad nesipainiotų po kojomis“. Vakare ji dar su dukra paspėliojo, kokia ten keista medžiaga - labai sunki. Jos netgi spėjo, kad tai gali būti gyvsidabris, tačiau niekam apie tai nepranešė.

O ketvirtadienio rytą atvyko naujasis palėpės savininkas, jis pasibeldė į senolės duris, paklausė, ar ji matė, kad laiptinėje išlietas gyvsidabris ir paklausė, ar ji apie tai kam nors pranešė. Išgirdęs, kad senutė niekam nepranešė, vyriškis iškvietė ugniagesius-gelbėtojus.

Atvykę ugniagesiai įsitikino, jog tai tikrai gyvsidabris. Apie 10 val. atvyko Cheminių incidentų likvidavimo komanda. Ugniagesiai kruopščiai apžiūrinėjo pastato vidų, ieškodami daugiau gyvsidabrio ketino lupti laiptinės lentas. 

Per porą valandų ugniagesiai surinko apie 1 kilogramą gyvsidabrio.