Advokatų profesinės bendrijos „Constat“ pranešime teigiama, kad bylą nagrinėjant teisme, kaltinimas I. Vilbikienei perkvalifikuotas į žmogžudystę. Kartu numatyta atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikalstamas bendrininkavimas su sutuoktiniu E. Vilbiku.

2019 metais, birželio 23 dieną, per Joninių šventę, surengtą kaimo mokyklos stadione, E. Vilbikas, būdamas girtas, be jokios aiškios priežasties du kartus smogė E. Kundrotui į galvą, o jo sutuoktinė, I. Vilbikienė, trenkė tuščiu stikliniu buteliu į E. Kundroto kairės pusės smilkinį, taip jį nužudydama.

Aukos artimiesiems nuteistieji turės atlyginti beveik 100 tūkst. eurų žalą.

2022 m. rugsėjo 30 d. Kauno apygardos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį: Inga Vilbikienė pripažinta kalta padariusi dvi nusikalstamas veikas – tyčinį nužudymą iš chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos trikdymą. Jai skirta 11 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Tas pačias nusikalstamas veikas pripažintas įvykdęs ir I. Vilbikienės sutuoktinis Edikas Vilbikas – jam paskirta 12 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją