Pranešama, kad nuo sprogimo ir gaisro pažeistos daugiabučio namo Vilniaus m., Viršuliškių g. 101 dalies 4 ir 5 aukštų butų bei laiptinės išorinių sienų konstrukcijos.

Sprogimo pažeistuose butuose tarp 3 ir 4 aukšto bei tarp 4 ir 5 aukšto dalinai įgriuvusios tarpaukštinės perdangos.

Pažeistos kapitalinės sienos tarp butų. Statinio konstrukcijos pažeistos 3, 4, 5 aukštų butuose tarp dviejų laiptinių (apie 75 kvadratinių metrų fasado kiekvienoje pusėje).

Ugniagesių teigimu „konstrukcijos deformuotos dėl viršslėgio, kinetinio poveikio. Kas tai galėjo sukelti, kol kas jokio atsakymo neturime.

Vilniaus m. meras Valdas Benkunskas spaudos konferencijoje trečiadienį sakė, kad namas – neeksploatuojamas.

„Vakar vakare paskelbėme ekstremalią situaciją namo atžvilgiu. Tai leidžia savivaldybei operatyviai vykdyti reikalingus veiksmus, atlikti viešuosius pirkimus, susijusius su namo apsauga, technine ekspertize, užtikrinti gyventojų ir aplinkinių pastatų saugumą, kad gyvenimas, kiek tai įmanoma, grįžtų į normalias vėžes.

Šiandien (trečiadienį) ryte savivaldybės ekspertinė komisija su mokslininku, techniniu inžinieriumi įvertino viduje statinio būklę. Šiandien gausime ekspertinę pažymą, kad namas yra nesaugus eksploatuoti.

Vadinasi jame artimiausiu metu tikrai negalės žmonės gyventi. Nei šonuose, nei aplinkui. Iš esmės jis yra neeksploatuojamas“, – sakė V. Benkunskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)