Kaip praneša LNK „Žinios“, 34 m. Ž. Buzas pagrobtas iš namelio sodų bendrijoje Puskelnių kaime. Čia vyko puota. Be Ž. Buzo ir jo žmonos Aurelijos, pirtyje buvo dar 5 žmonės.

Teigiama, kad apie 20 val. į pirtį įsiveržė keli kaukėti ir, neatmetama, ginkluoti asmenys. Įsibrovėliai visus puotos dalyvius suguldė ant gridų, surišo, o Ž. Buzą išsivežė.

Užpuolikai prieštaringai vertinamą Marijampolės verslininką išsivedė vien su pirties chalatu. Šis drabužis paskui rastas lauke.

Teigiama, kad nuo pagrobėjų nukentėjo visi puotos dalyviai.

Kaip LNK patvirtino Marijampolės vyriausiasis prokuroras Rimas Bradūnas, prieš puotos dalyvius buvo panaudotas fizinis smurtas, jiems padaryta žala šiuo metu nustatinejama.

Ž. Buzas nerastas iki šiol, pagrobėjų taip pat ieškoma. Nusikaltimo motyvai nežinomi.

Su nusikalstamu pasaulio siejamas Ž. Buzas pastaruoju metu nebuvo pakliuvęs į teisėsaugos rankas. Prieš 12 metų marijampolietis kalėjo už svetimų pinigų pasisavinimą. Tuomet surinko iš gyventojų beveik 4 milijonus litų. Iki šiol negrąžino apie 2 milijonus.

Ž. Buzo vadovaujama bendrovė yra įsigijusi „Marijampolės gelžbetonį“, ši bendrovė tapo bankrutavusios „Alytaus tektilės“ akcininke.