Ji pažymėjo, kad V.Romanovas mėgino nusižudyti dar tardymo pradžioje, kai buvo uždarytas į laikinojo sulaikymo izoliatorių.

Šiuo metu tiriamos 56-erių metų V.Romanovo nusižudymo aplinkybės. Spalio pradžioje Kaliningrado srities prokuratūra pateikė jam kaltinimą įvykdžius devynias žmogžudystes seksualiniu pagrindu, taip pat vieną pasikėsinimą nužudyti.

Beveik visi nusikaltimai, kurių aukos buvo merginos nuo 13 iki 18 metų, buvo įvykdyti Bagrationovsko rajone 2001-2006 metais.

Pasak prokuratūros atstovų, įtariamasis labai stropiai slėpė savo nusikaltimų pėdsakus. Savo aukas jis puolė tik atokiose vietose, kur nėra žmonių, o paskui itin apdairiai slėpė merginų kūnus.

Be to, būdamas privatus taksistas, jis dažnai keitė automobilius. Ši aplinkybė taip pat sutrukdė ji anksčiau sulaikyti.

Maniakas buvo sučiuptas, "kai paskutinei aukai, nepilnametei mergaitei, nors ir sužeistai keliais smūgiais plaktuku į galvą, pavyko ne tik pabėgti nuo žudiko, bet ir įsiminti jo automobilio numerį. Anksčiau jis jau buvo nuteistas devynerius metus kalėti už nepilnametės išžaginimą.

Tardymo metu V.Romanovas pareiškė iš viso nužudęs vienuolika merginų, tačiau milicija neatmetė galimybės, kad šio maniako aukų sąrašas gali būti ir ilgesnis.