Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad gegužės 30 dienos popietę Panevėžio miesto aplinkkelyje policijos pareigūnai sustabdė patikrinti du automobilius. Juose, be vairuotojų, važiavo 7 Irako Respublikos piliečiai. Pastarieji, prieš maždaug mėnesį neteisėtai patekę į Latvijos Respubliką iš Baltarusijos, buvo savavališkai pasišalinę iš pabėgėlių centro Rygoje ir bandė išvykti į Vakarų Europą.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto žmonių gabenimo per Lietuvos valstybinę sieną atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Pasak prokuroro M. Jurkėno, abu kaltinamieji savo kaltę pripažino. Jie teigė atsiliepę į nepažįstamo asmens skelbimą vežti žmones. Už kiekvieną iš Latvijos į Vokietiją pervežtą asmenį jiems buvo pažadėtas 700-800 eurų atlygis.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai iš savanaudiškių paskatų per Lietuvos Respublikos valstybės sieną gabeno nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvos Respublikoje neturintį užsienietį, baudžiamas laisvės atėmimu iki 8 metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)