Apeliacinį V.Ivanovo skundą išnagrinėjusi Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija pabrėžė, kad Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismo nuosprendis yra pagrįstas. Esą po to, kai nuteistasis sudavė A.Ramanauskui smūgį, prie Lukiškių kalėjimo kilo sąmyšis. „Jo veiksmai buvo neadekvatūs susidariusiai situacijai", - teismas pabrėžė, kad V.Ivanovas viešoje vietoje sutrikdė visuomenės rimtį.

Teismas taip pat atmetė V.Ivanovo teiginius, esą po jo suduoto smūgio ant A.Ramanausko kūno nerasta jokių smurto žymių. Tačiau teisėjai pabrėžė, kad TV laidos vedėjas patyrė fizinį skausmą.

„Neleisiu manęs diskriminuoti kažkokiam klounui, - po teismo posėdžio sakė V.Ivanovas. – Šis teismas yra politiškai priklausomas, todėl kažkaip turėsiu reaguoti. Tik dar nežinau kaip, bet šio reikalo neketinu palikti – juk turi būti kokios nors tarptautinės organizacijos, ginančios žmogaus teises".

Išklausyti teismo nuosprendžio A.Ramanauskas neatvyko.

Anksčiau teismas buvo atmetęs V.Ivanovo skundą, kuriuo jis prašė pradėti tyrimą dėl A.Ramanausko veiksmų - pasikėsinimo nužudyti. Teismas nusprendė, kad toks skundas yra nepagrįstas.

DELFI primena, kad teismuose nagrinėti įvykiai nutiko 2006 m. sausio 13-ąją, kai po 12 metų kalinimo iš Laisvės atėmimo vietų ligoninės Lukiškėse buvo paleistas buvęs prosovietinės kompartijos lyderis Mykolas Burokevičius. Už nepavykusio perversmo organizavimą ir žudynes per sovietų agresiją 1991 metų sausį kalėjusį M.Burokevičių pasitiko ne tik jo gerbėjai, bet ir laidos „Ragai" personažai Česlovas ir Bronius. Tai nepatiko V.Ivanovui.

Kai A.Ramanauskas pasakė „Laba diena, ponas Ivanovai", V.Ivanovas priėjo prie humoristiniu personažu persirengusio A.Ramanausko ir kumščiu smogė į galvą, bet pataikė į ranką ir kaktą.

Teismo posėdžiuose buvo peržiūrėti incidento metu nufilmuota medžiaga. Įvykį prie Lukiškių kalėjimo parodė ne tik visi Lietuvos TV kanalai, bet ir pagrindinės Rusijos televizijos.

Rusijos pilietis V.Ivanovas neslėpė, kad negalėjo ramiai žiūrėti, kaip „klounais" persirengęs A.Ramanauskas ir ir jo kolega Rimas Šapauskas įžeidinėja iš kalėjimo paleistą profesorių M.Burokevičių bei jo pasitikti laukusius žmones. Buvęs prosovietinio judėjimo lyderis teisme išsakė daugiau kaip 80 savo nekaltumą pagrindžiančių teiginių.