Vasario 3 d. galimai moters balsu vyriškis, kaip įtariama, skambinęs iš įkalinimo įstaigos, nurodė, kad nukentėjusiosios giminaitė sužalojo garbaus amžiaus moterį, kuriai atliekama operacija. Pokalbį kiek vėliau tęsė kitas vyriškis, kuris prisistatė chirurgu. Šis vyras paaiškino, jog už operaciją reikia sumokėti 3 000 eurų, kad sužalotosios artimieji dėl įvykio nesikreiptų į policiją bei pasakyta, jog pinigus paimti atvyks sužalotosios giminaitė. Telefonu nukentėjusiajai buvo nurodyta nepadėti ragelio ir surašyti protokolą.

Tą pačią dieną į Kaune esančius namus atvyko tariama giminaitė, pasirašė protokolą ir paėmusi pinigus ketino pasišalinti, tačiau buvo operatyviai sulaikyta policijos pareigūnų, praneša Kauno policija.

Moteriai, gimusiai 1989 m., už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Asmenis, galimai taip pat nukentėjusius nuo šios moters, prašome kreiptis į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 37) 30 33 36, (8 37) 303 450.

Policijos pareigūnai primena, kad niekuomet neatskleistumėte telefonu asmeninių duomenų, banko sąskaitos duomenų. Taip pat neatiduokite savo pinigų nepažįstamiems asmenims. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, neskubėkite vykdyti jų prašymų ir nedelsiant skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.