Pareigūnai praneša, kad lapkričio 3 d. apie 13 val. policijos komisariate buvo gautas pranešimas apie tai, kad Jašiūnų gyventojai paskambino neva anūkas ir paprašė močiutės perduoti jo geriausiam draugui tūkstantį eurų, nes jam pritrūko pinigų atsiskaityti už perkamą automobilį.

Močiutė pažadėjusi duoti prašomus 900 eurų, vis tik nutarė paskambinti dukrai ir įsitikinti, ar tikrai anūkui pritrūko pinigų. Tačiau dukra pasakė mamai, kad jos anūkas nieko neperka ir jokių pinigų jam nereikia, ir skubiai apie tai pranešė policijai.

Prevencijos poskyrio apylinkės inspektorius vyresnysis tyrėjas Gžegož Masian, gavęs iš budėtojo informaciją, nedelsiant organizavo sukčiaus pasalą ir kartu su kolegomis išvyko į vietą. Pilnas įtampos laikas slinko pamažu, tačiau galų gale vyriškis atėjo pinigų. Jį, policijos pareigūnai, profesionaliai atlikę sulaikymo priemones ir sulaikė. Pasak Gžegožo, džiugu, kad pareigūnams pavyko sulaikyti sukčių ir apsaugoti nuo galimų kitų bandymų sukčiauti. Be to, visada malonu išgirsi padėką iš nukentėjusiojo už laiku suteiktą pagalbą.

Šalčininkų rajono policijos komisariate dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, trisdešimties metų vyras, ne kartą teistas už įvairius nusikaltimus, yra sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Policijoje gan dažnai yra gaunami pranešimai apie galimus sukčiavimo atvejus. Sukčiai skambina žmonėms ir prašo pinigų, prasimanę įvairiausius įvykius, kuriems neva „sutvarkyti" reikia tam tikros pinigų sumos. Paskutiniu metu itin dažnai sukčiaujama elektroninės bankininkystės srityje, sukčiai prašo pasakyti prisijungimo duomenis prie banko sąskaitų, o vėliau perveda iš sąskaitų pinigus ar paima kreditus. Taip pat populiarus sukčiavimo būdas internete publikuoti skelbimus apie neva parduodamus daiktus, dažniausiai telefonus ir automobilius. Žmonės perveda į nurodytą sąskaitą pinigus, tačiau daiktų negauna, o pardavėjai, skambinant jiems telefonu, yra nepasiekiami.

Policija informuoja gyventojus, kad sukčiai, turintys kėslų iš žmonių išvilioti pinigus, taiko įvairius apgaulės būdus (daugiau informacijos galima rasti Policijos departamento tinklalapyje: www.policija.lt, skyrelyje „Patarimai"). Raginame būti budriais, o susidūrus su galimu sukčiavimu, nedelsiant skambinti šiais telefonų numeriais: Bendrojo pagalbos centro tel. 112; Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tel. (8 5) 271 6008; Šalčininkų rajono policijos komisariato tel. (8 380) 51 044.