Vakar teisiamajai, kuriai buvo skirta metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, pritaikius amnestiją, palikta vienintelė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Tegu ji sugrįžta ir klauso tik manęs ir nieko kito“, – vis kartojo teismui Mažeikių rajono Gudų kaimo gyventojas A.Malūkas.

Vyriškis prašė teismo nebausti moteris, kuri buvo kaltinama padariusi jam 1286 litų ir 50 centų žalą.

Atsibudęs pasigedo daiktų

Praėjusių metų gegužės 25-osios pavakare A.Malūkas, pas kurį buvo atvykusi slaugytoja norėjusi dirbti J.Ivanovienė, užmigo, o kitą rytą pasigedo televizoriaus, pietų servizo, dviejų masažuoklių, barzdos skutimo ir plaukų kirpimo mašinėlių, dviejų antklodžių, maisto produktų, kitų daiktų ir 40 litų.

Prekiautoja kosmetika ir dėvėtais drabužiais J.Ivanovienė teisme neneigė pasisavinusi A.Malūko pietų servizą.

Tačiau moteris tvirtino televizoriaus nevogusi, o tik išvežusi remontuoti, nors negalėjo paaiškinti, kodėl, pakeitusi televizoriaus valdymo pultelio baterijas, per du mėnesius nesugebėjo sugrąžinti svetimo daikto.

Teisiamoji taip pat tvirtino, jog du masažuoklius iš vyro paėmusi tik tam, kad vėliau jam atvežtų geresnius. Ji neigė pasisavinusi kitus daiktus, kurių A.Malūkas pasigedo po J.Ivanovienės vizito.

Teismo proceso dėl vagystės iš A.Malūko namų metu pavyko įrodyti, kad moteris pavogė televizorių, pietų servizą ir du masažuoklius.

Į gėrimą – paslaptingi lašai

Teisiamoji su nukentėjusiuoju susipažino per skelbimus laikraštyje. Vienąkart J.Ivanovienė skelbėsi ieškanti darbo, kitąkart sunkiai vaikštantis A.Malūkas ieškojo slaugės.

Gegužės 25-ąją pas A.Malūką atvykusi J.Ivanovienė pagamino jam maisto. Naujieji pažįstami gėrė arbatą, likerį, šnekučiavosi, tarėsi dėl slaugės darbo sąlygų.

Po to buto šeimininkas pasijuto pavargęs ir nuėjo nusnūsti. Atsibudęs jis neberado nei slaugės, nei kieme stovėjusio jos automobilio, nei savo turto.

Teisiamasis tvirtino, kad J.Ivanovienė prieš jam užmiegant į gėrimą įvarvino neaiškių lašelių.

82 metų vyras teismui kalbėjo, jog jam skaudu, kad jauni žmonės apvagia invalidus, tačiau tuoj pat aiškino, kad dėl to kalčiausia valstybė, kuri neaprūpina žmonių darbu.