Teismas informuoja, kad V. S., gim. 1972 m., sužinojo, kad iš AB „Orlen Lietuva“ per Šiaulių geležinkelio stotį yra gabenamas dyzelinis kuras.

Vyras nusipirko krovininį automobilį su cisterna, kurį suremontavo. Į pagalbą pasikvietė gerai pažįstamą, taip pat buvusį apsaugos darbuotoją S. K., gim. 1981 m. Į Šiaulius vyrai atvyko 2013 m. spalio 4 d. Jie naktį į sunkvežimio cisterną pripumpavo dyzelinio kuro, kurį tą pačią dieną už 10 tūkst. Lt pardavė Tirkšliuose gyvenančiam ūkininkui. Tąkart buvo pagrobta 3100 kg dyzelio kuro, kurio vertė 14 260 Lt.

Spalio 5 d. vyrai vėl atvyko į Šiaulių geležinkelio stotį, tačiau nusikaltimo nespėjo įvykdyti, nes buvo sulaikyti Šiaulių geležinkelio soties apsaugos darbuotojų.

Teismas konstatavo, kad abu teisiamieji pripažino savo kaltę, gailėjosi. Abu dirba, neteisti, charakterizuojami teigiamai, įsipareigojo atlyginti žalą. Lengvinanti aplinkybė, kad abu prisipažino ir gailėjosi, sunkinanti aplinkybė, kad nusikalto bendrininkų grupėje.

Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį. V. S. ir S. K. skirtas laisvės apribojimas 1 m. Nuteistieji per 9 mėn. turės atlyginti 6 058 Eur turtinę žalą AB „Orlen Lietuva“. Teismo sprendimu konfiskuotas krovininis automobilis.

Nuosprendis per 20 dienų apeliacine tvarka nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.