Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai, per reidą važiuodami pro Kintus, pastebėjo viename kieme kylančius dūmus. Įtarta, kad ten gali būti deginamos atliekos.

Aplinkosaugininkai nustatė, kad laužavietėje buvo deginamos atliekos su plastiku. Kol sklypo savininkas gesino laužą, pareigūnai pastebėjo kieme stovintį katerį. Kilus įtarimui, kad šeimininkas gali neteisėtai laikyti draudžiamus žvejybos įrankius, pareigūnai nusprendė patikrinti ūkines patalpas.

Jas apžiūrėjus rastas neteisėtai laikomas tinklas ir net 87 kilpos laukiniams gyvūnams gaudyti.

Kilpos yra vienas žiauriausių draudžiamų medžioklės įrankių. Į kilpą pakliuvęs laukinis gyvūnas bandydamas išsilaisvinti blaškosi, sukasi ratais, o po ilgų kančių dažniausiai neišgyvena.

Sodybos šeimininkui teks sumokėti ne vieną baudą. Už neteisėtą atliekų deginimą skirta 30 eurų bauda, be to suskaičiuota 100 eurų žala aplinkai.

Už tinklo ir kilpų laikymą skirta 150 eurų bauda. Kilpos ir tinklas – konfiskuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)