Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad vyro kūną Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai aptiko Ignalinos rajone, Dysnos upėje.

Ignalinos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Ketvirtadienį Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai gavo žinią, kad Dysnos upės pakrantėje matyti žmogaus kūnas. Į nurodytą vietą skubiai išvyko pasienio sargybos ekipažas, taip pat buvo iškviesti policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai ir medikai.

Ugniagesiai gelbėtojai žmogaus kūną be menkiausių gyvybės žymių ištraukė į krantą.

Dysna – neplati upė pelkėtais krantais. Jos vagos viduriu eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūros prokurorė.

„Tenka apgailestauti. Tikrai liūdna žinia yra. Dabar pradėtas ikiteisminis tyrimas ir tikimės, kad turėsime daugiau informacijos apie tai“, – apie įvykį spaudos konferencijoje sakė Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Kas nutiko ir dėl kokių priežasčių? Noriu atkreipti dėmesį, kad šią savaitę buvo priimtas sprendimas į Europos Teisingumo Teismą, nes tai kas vyksta, visa šita situacija, kai žmonės paverčiami aukomis ir dėl to atsiranda tragiškų situacijų, yra atsakingas Baltarusijos režimas. Mes ginamės ir privalome gintis, bet atsakomybė už tai, kas daroma, turi būti nustatyta teisinėmis priemonėmis. Baltarusijos režimas turi atsakyti už tuos žmones, kurie buvo apgauti, suvilioti ir stumiami į mūsų valstybę.“

Utenos apskrities policija praneša, kad balandžio 4 d. apie 14 val., Ignalinos r., Padysnos II viensėdžio teritorijoje rastas Indijos Respublikos piliečio (gim. 1983 m.) kūnas. Išorinių smurto žymių nematyti.

Pasak Utenos apskrities policijos atstovės Violetos Ginaitienės, užsieniečio kūnas aptiktas pelkėtoje vietoje, netoli sienos su Baltarusija. Įtariama, kad vyras galėjo nelegaliai pereiti sieną.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)