Ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Blinstrubienė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai.

Rugsėjo 30-ąją, apie 22 val., Klaipėdos apskrities VPK Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą apie į griovį įvažiavusį automobilį. Nurodytu adresu atvykę pareigūnai rado nuo važiuojamosios kelio dalies nuvažiavusį „Volkswagen Polo“ markės automobilį. Įvykio vietoje jokių asmenų nebuvo, o apie jų išskubėjimą bylojo ant žemės šalia automobilio paliktas vyriškas juodos spalvos sportinis batas. Nepavykus susisiekti su nustatytu transporto priemonės šeimininku, mašina buvo priverstinai nuvežta.

Po keleto valandų į policijos komisariatą kreipėsi pats minėtos transporto priemonės savininkas ir nurodė, kad jo „Volkswagen Polo“ markės automobilį, panaudodami smurtą, pagrobė trys nepažįstami asmenys. Patikrinus vyro blaivumą, jam nustatytas lengvas neblaivumo laipsnis. Pareigūnams pro akis taip pat nepraslydo ir tai, kad pareiškėjas dėvėjo skirtingus batus. Šią aplinkybę vyras tąkart paaiškino, jog batą pametė per apiplėšimo metu vykusias grumtynes.

Surinktų duomenų visuma, liudytojų parodymai bei viena iš aplinkybių, kad asmens batas buvo rastas ne jo nurodytoje užpuolimo vietoje, o prie rasto nuvažiavusio nuo kelio automobilio, leido pagrįstai įtarti, kad klaipėdietis pats vairavo automobilį, sukėlė eismo įvykį ir pabėgo iš įvykio vietos.

Papildomos apklausos metu vyras pripažino, kad melagingai pranešė apie tariamai jo atžvilgiu įvykdytą nusikaltimą ir apie tai duodamas parodymus, mėgino išvengti atsakomybės dėl vairavimo išgėrus.

Kadangi baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus, vyras kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi, tyrimą kontroliuojanti prokurorė kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu. Juo teismo prašoma skirti vyrui 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę be intensyvios priežiūros, įpareigojant dalyvauti elgesio pataisos programoje bei visą bausmės laikotarpį uždraudžiant vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją