Apdovanoti Pakruojo r. policijos komisariato pareigūnų atvyko laikinai Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einantis Vincas Urbonavičius.

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklais „Už nuopelnus" apdovanoti trys Viešosios policijos skyriaus darbuotojai, liepos 19-ąją išgelbėję jauno Pakruojo rajono Ūdekų kaimo gyventojo gyvybę. Apdovanoti Operatyvaus valdymo grupės specialistas Mantas Andrijauskas, Patrulių būrio patruliai Aurimas Šimkus ir Julius Naudžiūnas.

Liepos 19-osios naktį bendruoju pagalbos telefonu paskambinusi mergina pranešė, kad Pakruojo r., Ūdekų kaime, gyvenantis 26 metų vaikinas pušyne grasina nusižudyti. Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai, kartu su ketinusio nusižudyti vaikino giminaičiais pradėjo jo paiešką. Pirminiai jos rezultatai buvo bevaisiai, kadangi buvo tamsu, paieškoje dalyvavo nedidelės pajėgos. Pareigūnams į pagalbą atvyko antras patrulių ekipažas. Policininkai ir giminės pasiskirstė į grupeles ir ėmė eiti mišku, ieškodami iš gyvenimo nutarusio pasitraukti žmogaus.

Netrukus Operatyvaus valdymo grupės specialistas M. Andrijauskas ant medžio šakos, kilpoje, pastebėjo vyriškį be gyvybės ženklų. Patrulių būrio patruliai A. Šimkus ir J. Naudžiūnas nedelsdami nukentėjusįjį išlaisvino iš virvės kilpos ir paguldė ant žemės. Buvo juntamas tik menkas širdies pulsas, žmogus nebekvėpavo. Pareigūnai atliko širdies masažą ir dirbtinį kvėpavimą - jaunuolis atsigavo ir pradėjo kvėpuoti. Atvykus greitosios medicinos pagalbos medikams, vaikinas jau buvo sąmoningas ir atsitokėjęs.

Taip pat laikinasis Šiaulių apskrities policijos vadovas V. Urbanavičius už kovą su šešėline ekonomika antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus" apdovanojo Pakruojo rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyriausiąjį tyrėją Robertą Grakauską.