Beveik 40 geriausių pareigūnų iš visų apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų liejo prakaitą įvairiausiose rungtyse, praneša PAGD.

Pareigūnams teko atlikti teorinio žinių vertinimo testą, kuo greičiau apsirengti apsauginius ugniagesio gelbėtojo drabužius, nešti tariamą nukentėjusįjį greitosios pagalbos darbuotojams, dalyvauti vairavimo meistriškumo ir darbo su gaisriniu švirkštu rungtyse. Viena sunkiausių rungčių ugniagesiams buvo tariamo nukentėjusiojo nešimas. 50 kg svorio manekeną reikėjo saugiai ir kuo greičiau nunešti 40 metrų. Vilkint nemažai sveriančius ugniagesio gelbėtojo apsauginius drabužius ir nešant 50 kg svorį stengtis, kad manekenas neišsprūstų iš rankų, ugniagesiams reikėjo nemažai ištvermės ir fizinių jėgų.

Geriausiu ugniagesiu gelbėtoju šiemet tapo Tomas Girdenis iš Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos. 26-erių metų vyras ugniagesiu gelbėtoju dirba treti metai. Jis yra baigęs Ugniagesių gelbėtojų mokyklą. Antrąją vietą užėmė Andrejus Bičiuchinas Zubovas iš Utenos APGV. Trečiojoje vietoje liko Kęstutis Kazlauskas iš Panevėžio APGV.

Geriausiu skyrininku pripažintas Arvydas Gužauskas iš Šiaulių APGV. Geriausiu pamainos vadu – Tomas Pupeikis iš Vilniaus APGV. Geriausias vairuotojas – Marijus Naujokas iš Klaipėdos APGV.

Pirmąsias vietas užėmę pareigūnai buvo apdovanoti šiemet įsteigtu Geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojo pasižymėjimo ženklu. Be to, ugniagesiai gelbėtojai, užėmę pirmąsias tris vietas, į savo apskrities priešgaisrines gelbėjimo valdybas parveš sertifikatus, patvirtinančius, kad joms skiriama nauja įranga. Pirmąją vietą iškovojusio ugniagesio valdybai bus skirtas hidraulinės įrangos komplektas, antrąją vietą – pneumatinės įrangos komplektas, trečiąją – plaukiojantis siurblys. Šią įrangą departamentas valdyboms įsipareigoja perduoti iki metų pabaigos.

Susumavus rezultatus, komandinėje įskaitoje nugalėjo ir geriausia apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda pripažinta Šiaulių APGV.

Sveikindamas nugalėtojus, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Vygandas Kurkulis kalbėjo: „Smagu matyti, kad visi esate sveiki, kad sportinis azartas ir noras nugalėti padėjo įveikti jaudulį. Juk kiekvienas jaučiate, kad yra daug lygiaverčių kolegų, kurie pasiryžę atimti šį titulą. Džiaugiuosi, kad turiu tokią garbę stovėti prieš jus. Jūs esate geriausi iš geriausių“.

Ugniagesių gelbėtojų mokyklos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas V. Krulikauskas pabrėžė, kad jam malonu, jog daugelis čia susirinkusių šalies ugniagesių yra baigę šią mokyklą, o dalis mokyklos absolventų netgi tapo geriausiais pareigūnais. “Jūsų darbas ne padėkos ženkleliais matuojamas, o žmonių padėka ir pasitikėjimu. Visi jūs esate verti dovanų,“ – sakė V. Krulikauskas. O kad sušvelnintų 4-ąsias vietas užėmusių pareigūnų kartėlį, visiems jiems padovanojo po poezijos rinkinį apie Lietuvą.

Geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūno konkursas rengiamas antrą kartą. Pirmasis konkurso etapas buvo surengtas apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų komandose ir priešgaisrinėse gelbėjimo tarnybose iki šių metų gegužės 31 d. Antrasis etapas vyko iki liepos 31 d. Nugalėtojai išaiškinti trečiojo etapo metu Ugniagesių gelbėtojų mokykloje. Šio konkurso tikslas – gerinti valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų profesinį pasirengimą, populiarinti ugniagesio gelbėtojo profesiją, skatinti bendradarbiavimą tarp pareigūnų.