Įrodyta, jog 2023 m. birželio 19 d. T. A. surašė ir nukentėjusiojo pašto dėžutėje paliko netikrą dokumentą pavadinimu „Pranešimas bauda už netinkamai parduotą savo automobilį kitam asmeniui“, kuriame buvo nurodytas išgalvotas bylos numeris. Paliktame laiške T. A. melagingai prisistatė skolas išieškančios bendrovės skyriaus vadove ir nurodė, jog nukentėjusysis už netinkamai parduotą automobilį yra skolingas bei privalo sumokėti 650 eurų.

Laiške moteris taip pat nurodė ir savo banko sąskaitą, nurodydama, jog pinigai turi būti pervesti į ją. Nukentėjusysis, patikėjęs gauta informacija, po dviejų dienų į T. A. pervedė 400 eurų, o sekančią dieną – likusius 250 eurų.

Toliau, tęsdama savo nusikalstamą veiką, 2023 m. birželio 27 d. T. A. surašė ir kitam nukentėjusiajam į pašto dėžutę įmetė laišką, ant kurio buvo nurodyta „Lietuvos antstolių rūmai“, o jame buvo įdėtas netikras dokumentas – „Patvarkymas dėl skolos išieškojimo ir bylos uždarymo“.

T. A. šiame laiške prisistatė antstole ir nurodė, jog asmuo už automobilio saugojimą aikštelėje bei netvarkingai parduotą automobilį yra skolingas 1 250 eurų. T. A. sukurtame dokumente „Patvarkymas“ nurodė ir išgalvotą bylos numerį bei duomenis kur turi būti pervesti pinigai. Remiantis bylos duomenimis, T. A. prašomų pinigų negavo dėl nuo jos valios nepriklausančių aplinkybių, nes nukentėjusysis negalėjo atlikti 1 250 eurų mokėjimo dėl „Patvarkyme“ trūkstamos informacijos – nenurodyto įmonės kodo, antstolės asmens kodo.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamojo savo kaltę pripažino visiškai ir sutiko su Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroro siūloma bausme. 2023 m. spalio 30 d. teismo baudžiamuoju įsakymu T. A. pripažinta kalta dėl sukčiavimo (Baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d.), jai paskirtas 9 mėnesių laisvės apribojimas. T. A. taip pat įpareigota atlyginti nusikalstama veika nukentėjusiajam padarytą turtinę žalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją