Nuo 5 val. ryto didžiulės policijos pajėgos - apie 100 pareigūnų, atliko kratą keliuose taboro gyventojų namuose.

Pirminiais duomenimis, gauta informacija pasitvirtino - yra sulaikytų įtariamųjų, rastas ir nemažas narkotikų kiekis ir galimai iš nusikalstamos veikos gauti pinigai.

Policijos pareigūnai informuoja, kad Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų organizuojamus bei kontroliuojamus ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis buvo atlikta 14 kratų, o pagal Vilniaus aps. VPK antrojo policijos komisariato atliekamus ikiteisminius tyrimus buvo atliktos 7 kratos.

Per kratas iš nelegalios apyvartos paimta  apie 700 lankstinukų (dozių) su, kaip įtariama, narkotine medžiaga heroinu, apie 60 gramų, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos amfetamino bei kanapių ir jų dalių. Be to, atliekant kratas rasta apie 22 tūkstančiai litų. 

Po kratų sulaikyti 24 įtariamieji. Ikiteisminius tyrimus kontroliuojantys prokurorai ketina kreiptis į teismą dėl  kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo.

Vilniaus aps. VPK Prevencijos pareigūnai su Vilniaus m. savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos inspektoriais po įtariamųjų sulaikymų 3 nepilnamečius asmenis perdavė į Vilniaus vaikų socialinės globos namus „Gilė“ ir 10 nepilnamečių perduota sulaikytųjų giminaičiams.

Priemonės metu AB „Lesto“ darbuotojai nustatė 15 neteisėtų, pavojingų žmogaus sveikatai ir gyvybei, savavališkų prisijungimų prie elektros tinklų, kurie buvo atjungti.