2019 m. gruodžio 7 d. Vilniaus rajone, Bradeliškių kaime, ant apdraustų automobilių, paliktų miško pakraštyje, užvirto medis ir juos smarkiai apgadino.

Į įvykio vietą iškviesta policija užfiksavo įvykį. Vilniaus rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba pašalino medį nuo automobilių.

Automobilio savininkei buvo išmokėta 42 719 eurų draudimo išmoka. Taigi šią išmoką draudimo bendrovė ir prašė priteisti iš Vilniaus rajono savivaldybės bei Valstybinių miškų urėdijos.

Teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, konstatavo, kad šio eismo įvykio vieta yra žemės sklype, kuris patikėjimo teise priklauso Valstybinių miškų urėdijai, todėl Vilniaus rajono savivaldybės administracija nėra tas subjektas, kuris pažeidė pareiškėjos teises ir teisėtus interesus.

Valstybinių miškų urėdija, būdama atsakinga už jai patikėjimo teise priklausančiame žemės sklype esančių medžių inventorizavimą bei apskaitą, vykdydama jų būklės stebėseną, organizuodama valstybinėje žemėje esančių medžių priežiūrą, privalėjo užtikrinti, jog šioje teritorijoje augantys medžiai ir kiti želdiniai nekeltų grėsmės žmonėms ir jų turtui. Todėl nagrinėjamu atveju Urėdija turėjo prižiūrėti jai priskirtus medžius, o grėsmės aplinkiniams atveju – medį nukirsti.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją