„Galima būtų kalbėti, kad anksčiau būdavo vienas procentas vairuotojų būtent vartoję alkoholį. Manyčiau, dabar šiek tiek tai mažėja“, - kalbėjo Patrulių rinktinės penktojo būrio vadas Darius Sinkevičius po ketvirtadienį ryte surengto policijos reido Kauno rajone.

Ramučiuose dirbo apie dvidešimt pareigūnų. Buvo vykdoma prevencinė priemonė, kurios pagrindinis tikslas buvo išaiškinti neblaivius vairuotojus, akcizinių prekių gabenimo pažeidimus.

Šio reido metu ypač nepasisekė privačių apsaugos tarnybų darbuotojams.

Vienas iš jų, važiuodamas po darbo automobiliu „Audi“, patikrinus alkoholio matuokliu, „pripūtė“ 0.74 promiles. Vyras tuoj pat iš kišenės ištraukė burnos higienos priemonę ir pareigūnus bandė įtikinti, kad alkoholio nevartojo ir tokie alkotesterio parodymai yra dėl šio skysčio. Tačiau vyrui vis tiek buvo surašytas pažeidimas, o parvairuoti automobilį atvažiavo apsaugininko draugas.

Kitas apsaugos darbuotojo striukę vilkėjęs vyras pareigūnų buvo sustabdytas kitoje Ramučių vietoje. Pamatęs pareigūnus, vyras skubiai bandė ištuštinti penkių litrų talpos butelį, pildamas kvapnų ir bespalvį skystį ant žemės. Tai pamatę pareigūnai, uždėjo vyrui antrankius. Spėjama, kad toje talpoje - nelegalus alkoholis. Tiesa, vyras buvo blaivus. Pareigūnai patikrino vyro automobilį, kuriame rado ir kontrabandines cigaretes.

„Vienas sulaikytas neblaivus, kitas - galimai gabeno neteisėtai akcizines prekes, tai manau, tokie reidai pasiteisina“, - žurnalistams kalbėjo D. Sinkevičius.