Junginėje Karalystėje esančio Bostono gatvėje šaltakraujiškai nužudyta devynerių metų mergaitė iš Lietuvos sukrėtė ne vienos šalies gyventojus.

Mergaitė buvo nužudyta, kai žaidė su jaunesne seserimi gatvėje, esančioje netoli mamos darbo vietos. Žiaurus nusikaltinas įvykdytas liepos 28 d.

Penktadienį Linkolno karališkajame teisme per vaizdo ryšį pasirodęs 22-ejų metų lietuvis padaryti pareiškimą dėl jam pareikštų kaltinimų, tačiau bylos nagrinėjimas buvo atidėtas. Vis dėlto preliminaraus teismo data buvo nustatyta per 25 minutes trukusį posėdį, informuoja „Daily Mail“.

Prokuratūros pateiktuose kaltinimuose nurodoma, kad su mirtina durtine žaizda devynmetė lietuvė buvo rasta Fountain gatvėje, Bostono mieste, maždaug 18.20 val. vietos laiku.

Teismui pateiktoje medžiagoje rašoma, kad mergaitė mirė nuo durtinės žaizdos krūtinėje. Jos mirties faktas buvo konstatuotas Bostono Piligrimų ligoninėje.

D. Skebas turėjo būti atgabentas į teismą iš kalėjimo, kuriame yra laikomas po suėmimo.

Lietuvį atstovauja advokatas Christopheris Donnellanas. Jis teismui pranešė, kad kaltinamasis negali dalyvauti gyvai teismo posėdyje, tad buvo organizuotas nuotolinis teismo posėdis ir D. Skebas prisijungė per vaizdo ryšį.

Kaltinamasis vilkėjo pilkos spalvos džemperį, vyras rankas laikė pasidėjęs ant kelių. Teismo posėdis ilgai netruko.

Šio teismo posėdžio metu teisėjas Christopheris Hirstas paskyrė bylos nagrinėjimui numatomą datą – lapkričio 28-ą dieną ir teigė, kad prieš teismą kaltinamajam gali tekti stoti ir dar anksčiau.

„Teismas įvyks kitų metų vasario 28 d. Būtina pasakyti, kad bus mėginama paankstinti teismą surengiant jį sausį“, – sakė teisėjas Ch. Hirstas kaltinamajam D. Skebui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją