Ketvirtadienį popiet Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė dėl įstatymų pažeidimų britų deportuotą 47-ejų lietuvį. Tikrindami informaciją apie šį reisu iš Londono parskridusį keleivį, VSAT pareigūnai nustatė, kad nemalonumų su teisėsauga kaunietis turi ir Lietuvoje. Dėl nusikalstamos veikos jo paiešką 2022-ųjų spalį paskelbė Kauno policija.

Pasieniečiai vyrą sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardos patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis buvo perduotas Vilniaus policijos konvojui.

Šiemet iki šio penktadienio VSAT pareigūnams įkliuvo 636 asmenys, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. Didžiąją jų dalį, 453, pasieniečiai sulaikė Lietuvos oro uostuose.

Kai kurie gimtinėje prisidirbę Lietuvos piliečiai tikisi pasislėpti užsienyje. Bet ir ten retai kada dorai duoną pelno, įkliūva ir būna deportuoti. Kita dalis tokių emigrantų į tėvynę pargrąžinami pagal Europos arešto orderį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją