Balandžio 25 dieną Vilniaus rajono apylinkės prokuratūros, Alytaus apskrities ir Vilniaus apskrities policijos komisariatų teisėsaugininkai atskleidė neeilinį nusikaltimą, kuriuo įtariama 47-erių metų Alytaus pašto darbuotoja E. D.

Pareigūnai praneša, kad Alytaus Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, atlikdami kratą dėl sukčiavimo Alytaus Putinų mikrorajone, A. Jonyno gatvėje esančiame bute, nustatė dar vieną nusikalstamą veiką, su kuria susijusi to paties buto gyventoja.

Dažnas užsienyje gyvenantis žmogus pašto paslaugų taisyklių, draudžiančių laiškuose siųsti pinigus neišmano ar nepaiso, o darbuotoja, visa tai žinodama, gudriai naudojosi savo tarnybine padėtimi, ir, manoma, nusikalstamu būdu taip pelnėsi kelerius metus. Bute rasta keli šimtai atplėštų vokų su sveikinimais, kvietimais, laiškais, atkeliavusiais iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Izraelio, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių.

Atlikus procesinius veiksmus, alytiškė paleista. Teisėsaugininkai aiškinasi, kokio dydžio sumas paštininkė galėjo pasisavinti.
Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos, įtariamajai E. D. gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.