Alytuje sulaikytas prie Didžiosios Kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono tvoros besisukiojęs 34-erių metų vyras. Jis tikino, kad norėjo nusiųsti draugui asmenukę, bet ši versija pareigūnų neįtikino.

Paaiškėjo, kad spalio 18 d. apie 16 val. vyras automobiliu BMW vežė iš Marijampolės į Dzūkiją draugui kvaišalų. Kartu vyko jų parūpinęs 21-erių metų marijampolietis.

Kvaišalų siunta buvo skirta Lietuvos kariuomenės aktyviojo rezervo kariui, jis dalyvauja rezervo karių mokymuose DK Birutės ulonų batalione.

Schema paprasta: karys paskambino draugui į Marijampolę ir paprašė gauti vaišalų. Praeityje už narkotikus teistas vyras nesunkiai parūpino draugui „žolės“. Už nelegalias prekes ir jų pristatymą rezervistas sumokėjo 80 eurų.

Atvykęs į Alytų, 34-erių metų vyras automobilį pastatė kavinės teritorijoje, perėjo per kelią ir paslėpė cigarečių pakelį su kanapėmis bei MDMA tablete prie bataliono tvoros.

Vyras nespėjo nusiųsi draugui siuntinio GPS koordinačių, nes sulaikė policijos pareigūai.

34-erių metų vyras ir 29-erių metų jo draugas prisipažino, kad narkotinių ar psichotropinių medžiagų yra vartoję ir anksčiau.

Alytaus apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Visiems trims vyrams pateikti įtarimai, skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

34-erių metų Marijampolės savivaldybės gyventojui taip pat surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl karinės teritorijos fotografavimo neturint tam teisės. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Alytaus apylinkės prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją