Alytuje kalbos apie neaiškų juodos spalvos BMW automobilį ir juo važinėjančius vyrus, kurie siūlo nepilnamečiams pasivažinėti, netyla jau seniai.

Šįkart nepažįstamų vyrų siūlymo pasimėgauti kelione prabangios klasės automobiliu du nepilnamečiai alytiškiai sulaukė sekmadienio vakarą prie Naujojoje gatvėje esančio „Rimi“ prekybos centro.

„Mes apsipirkinėjome, buvo po 20 val. Jau išeinant iš parduotuvės prie manęs pribėgo du 10-12 metų amžiaus vaikai, berniukas ir mergaitė. Ji visa drebėjo, rankos virpėjo, manęs paklausė, ar neturiu telefono“, - sekmadienio vakarą įvykusį susidūrimą su dviem išsigandusiais vaikais prisiminė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje hematologe dirbanti, šiuo metu motinystės atostogose esanti Rasa Kariniauskienė.

Moteris paprašė vaikų nusiraminti, patikino, kad jie yra saugūs ir paprašė papasakoti, kas atsitiko.

Vaikai R. Kariniauskienei sakė, kad prie „Rimi“ esančiame kebabų kioske užsisakė maisto, o kol laukė savo užsakymo, nusprendė užeiti į parduotuvę. Beeinančius juos užkalbino baltoje mašinoje sėdintys vyrai, kurie vaikams pasiūlė pasivažinėti prabangiu automobiliu. Šalia baltos mašinos esą stovėjo ir naujas juodas BMW.

Vaikai spruko link parduotuvės.

Pasak R. Kariniauskienės, mergaitė buvo visa įsibaiminusi ir vos galėjo žodį ištarti. Moteris išsigandusius vaikus nusivedė į automobilį, kuriame laukė jos vyras. Visi kartu nuvažiavo prie to kebabų kiosko, tačiau aikštelėje BMW nebuvo, stovėjo tik sena, balta mašina aprasojusiais langais, žmonių viduje nebuvo.

„Nežinau, kiek šioje istorijoje yra tiesos, gal tie žmonės tik papokštavo, užkalbindami vaikus, bet vaikus tai labai išgąsdino. Be to, tą mergaitę, kaip ji pati pasakojo, prieš kurį laiką netoli „Rimi“, kitoje kelio pusėje, apvogė. Iš rankų išplėšė rankinę. Todėl ji itin baiminasi nepažįstamų žmonių, nesinešioja telefono“, - kalbėjo R. Kariniauskienė.

Moteris pasakojo, kad sulaukę vaikų užsakymo, saugiai parvežė juos namo. Kadangi jokių apčiuopiamų įrodymų, kaip, pavyzdžiui, automobilio numeris, neužfiksavo, R. Kariniauskienė į policiją nesikreipė, tačiau prisipažino, kad nereaguoti negalėjo.

Sekmadienio vakarą įvykusia istorija socialiniame tinkle pasidalijo ir R. Kariniauskienės vyras Remigijus Kariniauskas, ragindamas visus saugoti savo vaikus. Jo įrašas sulaukė daug komentarų. Vieni teigė, kad nepilnamečius vaikus galėjo kalbinti galimai pedofilai, kiti rašė, kad matė ta kryptimi važiavusį prabangų juodą BMW, dar kiti moralizavo, kad vaikai tokiu metu neturėtų vieni vaikščioti gatvėmis.

Alytaus policijos Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė teigė, kad nei sekmadienį, nei apskritai šiais metais, panašių pranešimų Alytaus policija nėra gavusi.

Portalas Alytusplius.lt dar praėjusių metų lapkritį aprašė panašią situaciją. Tuomet septyniolikmečio vaikino motina pasakojo, kad jos sūnus su draugu vakare ėjo gatve Putinuose, prie čia esančio „Rimi“ prekybos centro. Prie vaikinų sustojo pro šalį važiavęs BMW markės automobilis, iš kurio išlipęs vyras įkalbinėjo jaunuolius lipti į mašiną, siūlė pasivažinėti.

Vaikinai į jo siūlymą nereagavo ir paspartino žingsnį, tačiau vyriškis artinosi prie jų. Vienas septyniolikmetis spruko, o kitą vyriškis spėjo sugriebti už rankos. Gelbėti septyniolikmečio sugrįžo draugas, kuris smogė vyriškiui į veidą, vaikinai pabėgo. Į policiją septyniolikmečių tėvai nesikreipė.

Panašių pasakojimų apie suaugusių vyrų siūlymus nepilnamečiams pasivažinėti yra buvę ir daugiau.