lytaus apskrities policija praneša, kad nuo 2022 m. pabaigos iki š. m. sausio vidurio užfiksuoti 9 tokie nusikaltimai. Degalai ir įvairūs daiktai iš lengvųjų automobilių, mikroautobusų ar vilkikų vagiami, sugadinus degalų bako dangtelį arba išdaužus transporto priemonės lango stiklą.

2022 m. gruodžio 27 d. Pramonės g. iš vienai įmonei priklausančių penkių mikroautobusų, išlaužus degalų bako spynas, pavogtas dyzelinas. Taip pat buvo pasisavinti užvedimo rakteliai ir akumuliatorius. Įmonė patyrė apie 500 eurų nuostolį. Taip pat Pramonės g. išdaužtas vilkiko „Scania“ durelių stiklas ir pasisavinta navigacija, planšetė bei viduje paliktas išmanusis laikrodis.

Tokių nusikaltimų užfiksuota ir Audėjų g., o Naujojoje g. registruoti du degalų vagystės iš automobilių atvejai.

Dėl vagysčių Alytaus apskrities policija atlieka šešis ikiteisminius tyrimus. Įtarimai pateikti 43 ir 37 metų vyrams, gyvenantiems Kauno apskrityje. Jie jau buvo patekę į policijos akiratį. Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – pasižadėjimas neišvykti.

Policija ėmė dažniau patruliuoti Pramonės, A. Jonyno bei Audėjų gatvėse ir atidžiai stebėti įmonių teritorijose esančias transporto priemones.

Alytaus policija rekomenduoja mašinose nepalikti brangių daiktų, telefonų ir kitos IT technikos.

Pastebėjus įtartinus žmones ar automobilius ir įtarus, kad kažkas stebi įmonės teritoriją, pareigūnai ragina įsidėmėti požymius arba pranešti policijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją