Autobusas važiavo iš Lenkijos į Vilnių.

Pirminiais duomenimis, sužaloti penki žmonės - trys suaugusieji ir du vaikai.

Pradžioje buvo pranešta, kad autobusas apvirto. Bet netrukus Alytaus apskrities policija patikslino, kad lenkų autobusas nulėkė nuo kelio, tačiau neapvirto. Negalutiniais duomenimis, sužaloti trys žmonės: moteris ir du vaikai (9 ir 13 metų). Moteris nukentėjo gan rimtai, vaikų sužalojimai nėra baisūs.

Pasak pareigūnų, pirmieji į įvykio vietą atskubėję policininkai nemoka lenkiškai, o nukentėjusieji nekalba angliškai. Todėl avarijos aplinkybės dar nustatinėjamos. Visų pirma, pareigūnai ėmė rūpintis į bėdą patekusiais žmonėmis - buvo ieškoma, kur greitai priglausti didelį būrį keliautojų, nes lauke šalta. Paskui bus nustatinėjamos avarijos aplinkybės.

Papildyta 19.50 val. Paaiškėjo, kad nuo kelio nuvažiavęs autobusas atsitrenkė į medį ir, neapvirtęs, pakibo griovyje.

Autobusu iš Lenkijos į Vilnių vyko 46 asmenys. Įvykio vietoje dirba policijos pareigūnų ir greitosios medicinos pagalbos medikai, kurie užtikrina autobusu važiavusių kaimyninės Lenkijos piliečių saugumą, suteikia pirmąją pagalbą.

Sužeisti 5 asmenys: trys suaugę (iš jų viena moteris sužalota sunkiai) ir du 9 ir 13 metų vaikai.

Papildyta 21 val. Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė DELFI informavo, kad greitoji pagalba iš avarijos vietos į ligoninę išvežė 16 žmonių. Tarp jų daug vaikų, labiausiai nukentėjo moteris ir vyras, kuriam lūžo stuburas. Kitų sužalojimai nėra sunkūs.

Visi kiti autobuse buvę žmonės irgi nuvežti į ligoninę apžiūrai. Po to jie kitu autobusu, skubiai atvykusiu iš Lenkijos, keliaus į Vilnių, į viešbutį, kurį buvo užsisakę vykdami į Kaziuko mugę.

Papildyta 21.50 val. Alytaus apskrities policija pranešė, kad į Kaziuko mugę Vilniuje autobusu iš Liublino (Lenkija) vykę 46 asmenys pateko į avariją, kai nesuvaldžius transporto priemonės, autobusas nuvažiavo į griovį ir atsitrenkė į medį.

Paskutiniais duomenimis, eismo įvykio metu sužalota 16 asmenų, iš jų 5 nepilnamečiai, kurie sunkių sužalojimų nepatyrė. Vienas keleivis dėl stuburo slankstelių lūžimo guldomas į Alytaus ligoninę.

Policijos pareigūnai, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai ir medikai rūpinosi visais autobusu keliavusiais asmenimis, kol atvyko antrasis autobusas, juo žmonės buvo nugabenti į Alytaus ligoninę, kurioje visi buvo patikrinti profilaktiškai.

Po medikų apžiūros, sužalojimų nepatyrę asmenys toliau tęs kelionę į Vilnių.

Neatmetama, kad eismo įvykis įvyko dėl sudėtingų oro sąlygų, prasto matomumo ir slidžios kelio dangos.

Autobuso vairuotojas blaivus.