Pasak direktoriaus, kaliniai ir jam yra „sekę pasakėles“, esą narkotines medžiagas jiems perduoda pareigūnai, tačiau paklausus konkrečių pavardžių, jų taip ir nenurodydavo. Direktorius teigė, kad prokurorai, tirdami šią bylą, rėmėsi kalinių parodymais, tačiau konkrečių faktų jie nepateikė.

„Tai, kad iš Alytaus pataisos namų nuteistųjų pareigūnai atima daug telefonų, internetinio ryšio prietaisų, narkotinių medžiagų, yra faktas. Tačiau per tiek metų, kiek čia dirbu, nė vienas pareigūnas niekada nebuvo sulaikytas su narkotinėmis medžiagomis, telefonų prietaisais ar kitais draudžiamais daiktais. Mesti kaltinimai pareigūnams yra kalinių noras apšmeižti“, – neabejoja direktorius.

K. Jasmontas neatmeta galimybės, kad koks nors pareigūnas ir galėjo taip daryti, tačiau tokie atvejai nebuvo nustatyti.

Pataisos namų vadovas ketina kreiptis į Policijos departamentą ir Generalinę prokuratūrą, prašydamas pateikti konkrečius faktus ir įtariamų pareigūnų pavardes. Priešingu atveju reikalaus viešo atsiprašymo.

„Aš nedangstau savo vadovaujamos institucijos darbuotojų, priešingai - mes daug bendradarbiavome su Klaipėdos prokurorais, kad jie išaiškintų telefoninių sukčių gaujos branduolį, o kerštaujantys kaliniai dabar siekia apšmeižti“, – nusivylimo prokurorų darbu neslėpė K. Jasmontas.